Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 10 december 2022

Tyvärr kan jag inte avslöja

 vem som vann Alla mot Alla, men jag kan berätta att det var GALET spännande. Bilden är zoomad rejält, vi satt 21 rader ifrån scenen,


Men bara några stolar ifrån Under Pressure scenen som låg mer mitt i arenan. 
Stilige Fredrik. Han tycker själv att han är ful och ser sig aldrig i en spegel, men han är tvärtom skitsnygg. 


Det var en lång kväll. Vi promenerade från Lilla Essingen till Fridhemsplan efter julbordslunchen på Lux (som jag blev BJUDEN på!), där vi tog en buss till stan, gick ett varv på NK, och tog sedan tunnelbanan till arenan där insläppet började 17.

Då var vi hungriga igen så vi klämde en pytt, köpte godis och dricka och satt i våra stolar 17.45. Sedan drog inspelningen igång 19.15 och var slut närmare 00.30. Hela två timmars programtid spelade ju in (finalen är alltid i två delar) och det var små avbrott hela tiden för det skulle kollas svar som deltagarna givit, mikrofoner krånglade och lite sånt. Det var också "gästartister" där (i alla fall gäster) och de skulle ju också ha lite tid. Om allt det kommer med i tv-sändningen vet jag inte, delar kan ju ha varit enbart för Globenpubliken. 

Eftersom jag hade parkerat bilen under arenan kunde jag köra Jonathan och Linnea till stan, och mig själv hem till Farsta.

Det blir mer familj för mig den här veckan, i morgon ska vi på lunch och luciakonsert och senare i veckan på bio. Jag ska också se en hemlig inspelning av Carina Bergfeldt, det ska också bli kul.

Men primärt kommande vecka ska jag JOBBA med mitt manus som jag ska få tillbaka på måndag. Tjohooo. Om bara mitt finger kunde läka så att det inte gör så jävla ont att skriva, vore bra. Men den här sprickan, hur liten den än är, ställer till så stora problem. Det är helt sjukt. Jag ska sluta med underhållskuren av kortison, det verkar ju inte hjälpa ett dugg ändå, tvärtom kommer ju ändå nya fläckar. Det här fingret, mitten höger, gör så himla ont. Idag köpte jag en bedövningskräm och det hjälpte lite en stund. Det är på gång på ringfingret på vänster också och jag smörjer och smörjer för att det inte ska spricka, men det är som om min hud drar in krämen utan att reagera. Huden bildar ett skal som till sist spricker. Typ fem av tio känns som vanliga mjuka fingertoppar, resten har det här skalet. 

Jag är peppad på att sätta igång med att testa den där Paleovarianten som jag har köpt en kokbok till. 1a januari börjar jag och kan i alla fall testa i 3 veckor innan jag åker till västkusten, Lilla Edet och sedan på skrivresa. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vilken trevlig kväll ni fick!

Åsa Hellberg sa...

JA, så roligt!