Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 12 december 2022

Uppe 08.00

 Jag fick min feedback igår och idag har jag läst igenom redaktörens kommentarer och håller med om det hon säger, men har något jag behöver bolla med henne och medan jag väntar på att hon hör av sig funderar jag istället. Fundera går bra under en redigering när manuset redan finns, det är när jag skriver som det inte är en bra idé. 

Det är nu mina anteckningar kommer väl till pass, jag har ju också gjort en tidslinje som kommer att vara bra att titta på. Så det ska jag göra när jag har duschat och tvättat håret.  

Vid halv två typ ska jag sola, men det är ju fort gjort (allt som allt tar det väl typ 45 minuter att åka fram och tillbaka inklusive de där minutrarnas sol). Kortison har jag slutat med, det hjälper ju ändå inte. Och idag är sprickan i fingret äntligen läkt. Det tog en vecka av smärtor. Jag får aldrig låta fingertopparna torka ut, så är det. 

I mina cykelpauser ska jag smörja in mig och sätta på mig plasthandskar över, den inpackningen är bra och blir lagom en cykeltur. 

Än så länge funkar cyklingen fint, och så länge den gör det tänker jag inte skaffa träningskort på SATS. Jag har ju ett på Friskis, bundet till oktober 23, och ska se om jag kan hitta klasser där från och med januari. Förhoppningsvis får de till schemat bättre till dess. 

När jag har tid ska jag provlaga recept från boken jag köpte (paleo-extrem) och äta så en dag för att testa. Får jag bara till frukosten kommer det att gå. Jag blev ju helt kass i magen när jag åt avokado, så det är inget alternativ till ägg och mjölkprodukter. 

JAJA. Jag hittar nog något.

Måndag. Bra dag, så här långt. Skönt att ha kickat igång redigeringen direkt. 

Igår var vi på luciakonsert, så himla fint. Jag var tårögd och väg att börja hulka under hela första akten då själva luciatåget var. Vi satt längst fram och det var som att sitta mitt i kören, och viss musik har ju den där effekten på mig. Jag bjöd på lunch innan lucian, för att fira att Jonathan har fått jobb. De bjöd ju på julbordet häromdagen.
Igår åt vi asiatiskt, så gott. Det här är Bao (uttalas kanske inte så). En fläskskiva med HET sås i bröd som är som luft. 


Lucialokalen ligger bredvid, Waterfront. Stort och rymmer massor med människor.
Jonathan och Linnea var med för min skull, och det är ju okej någon gång emellanåt. De kommer att bli mer berörda när de blir äldre (och förhoppningsvis får barn.) Just nu är de inne på hund, det har de båda pratat om länge och kanske är det dags nu när Linnea jobbar mer hemifrån.

Det var det. Redovisningen av allt i mitt liv. 

    2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nu när du skrev ägg dök ett minne upp. Mammas väninna Ingrid fick väldiga hudproblem. Alla möjliga dunderkurer och specialister provades. Först när hon uteslöt ägg blev hon mycket bättre. Kanske är så även för dig?

Åsa Hellberg sa...

Ja, det kan ju vara så att det stör något. Tack!