Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 22 augusti 2023

Tror att jag går i mål idag,

 och i morgon förmiddag ska jag peta i en karaktär som fortfarande känns lite otydlig. Med små medel kan man karva ut en karaktär så det är vad jag ska göra i morgon, ett arbete som kommer att fortsätta i nästa omgång.

Hämtade min nytvättade bästa djurmönstrade kappa igår. 299 spänn kostade kemtvätten. Det tyckte jag var billigt, men så har jag ingen koll på vad kemtvätt kostar egentligen. Men min kemtvätt är bra. De lagar, lägger upp byxben och fixar skor som är lite trånga och jag har aldrig känslan av att det kostar för mycket. 



Den ser ut att vara en regnkappa, men yttertyget är nylon (och fodret bomull tror jag). Den är inte varm, utan perfekt på hösten och våren med en tröja under när det är typ 10-15 grader ute. Mitt bästa dyrköp någonsin!

När jag kommer hem från skrivresan behöver jag RENSA. Herregud, vilken fröjd det vore för en valp att komma in här just nu. Det finns tusen saker att släpa runt på, riva ned eller bita på. Mina dyra skor, till exempel!!

Så något måste jag göra, och det är förstås rensa som behövs. Mina garderober är smockfulla, och var jag ska göra av allt vet jag inte. Jag drömmer om större och ett rum för BARA KLÄDER! Vilken dröm! Ett rum som valpen aldrig får komma in i. En quickfix är att sätta in en stång till i en av garderoberna i sovrummet men också att sätta upp ett hyllsystem i garderoben man kan gå in i. Men till det behöver jag hjälp och vi får väl om det blir av. 

Rensa är ju alltid bra, men den här gången är det alltså nödvändigt. Det blir bra eftermiddagsgöra när skrivandet är klart, fram tills 7e oktober när vi hämtar Selma. 

Där har vi det, tisdag förmiddag. Nu ska jag jobba.

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Rensa är en tråkig sysselsättning! Lycka till!