Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 29 augusti 2023

Är så himla trött idag att jag har dragit ned på målet till hälften.

 Just nu ska jag sova en stund, tänkte jag, före nästa pass och middag. 

Jag arbetade på förmiddagen, och gick sedan ut i solen för lunch och salta bad. Började lite sent, det ska jag korrigera till i morgon. Min armbåge mår 100% bra idag, så himla skönt!

Det var massor med folk som badade i havet, jag har aldrig sett så många i vattnet samtidigt här förut. Europa har semester, det är lika varmt i vattnet som på land (säkert 28 grader i vattnet) och för första gången någonsin (som jag har varit här) var vattnet inte riktigt fräscht. 

Jag körde min strandpromenad med att gå ned och doppa mig här och där, men njutningen var inte lika stor som den brukar vara. Hade ingen som helst lust att ligga på stranden och sola. Istället fick mina fötter och händer viftas med vid poolen en stund, vilket gick alldeles utmärkt det också. Jag tycker om speciellt den ena poolen vid det här hotellet. Jag badar sällan i den, men det är ett lugnt och fint område och nära till baren som serverar lunch, kaffe och det man behöver på sin lunchrast. 

Jag åt en kycklingsallad under parasollet och drack kaffe, innan jag jag gick hem och öppnade mitt manus igen. 

Det brukar ta ett par dagar att hitta rätt rutin, men jag är inte ett dugg orolig utan lutar mig mot erfarenhet.



Min arbetsplats. Har fötterna på stolen mitt emot. 

Idag kom ännu en bild på fröken Selma, nu är hon 18 dagar och har öppnat ögonen. 



Lilla hjärtat!




Inga kommentarer: