Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 10 augusti 2023

Idag har jag bjudit hit ett par

 som har hjälpt mig med research och som är barnbarnsbarn till en av min gammelfarmors systrar. Vi är alltså fyrmänningar. 

De har kvar gården Kampstorp, där Anna och Cornelia växte upp med sina fyra systrar, som jag skriver om i första boken. De äger också, och hyr ut, det huset som Cornelia byggde

Idag har jag inte jobbat, jag har städat. Det är inte ofta det behövs här, men det är nödvändigt innan jag åker eftersom jag vill att det ska vara fint när jag kommer tillbaka. Jag har tvättat badrumsmattan, handdukar och lakan, så det är renbäddat nästa gång. Skönt att slippa ta med hem. 

Men jag är tack och lov där jag ska vara i manus. 80 sidor är klara, 140 sidor återstår att redigera. Det kommer att gå, bara jag jag får stå på benen.

Det känns bra att åka hem nu (när det fina vädret kommer i ett par dagar), jag är verkligen klar med Fjällbacka den här gången och ser fram emot att träffa min lilla familj igen. Vi ska förhoppningsvis fira Jonathans födelsedag nästa vecka istället för på lördag eftersom han är i Göteborg då, och i brist på släktingar som bryr sig om hans födelsedag så kommer Linnea och jag att göra det, säkert hennes föräldrar också. Det kommer att bli toppen! Jag har fått en lång önskelista den här gången, och kommer förstås att uppfylla en hel del av det. Är man ensamförälder så är man.

Det var det. Nu ska jag skala äpplen. Tjohej!



Det ser mörkare ut än det är, men persiennerna är nere pga SOL idag. 


2 kommentarer:

Gissa vem sa...

Va då inte släktingar som bryr sig????

Åsa Hellberg sa...

Låt oss stanna vid det :)