Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 13 augusti 2023

Jag har varit trött hela dagen,

 men det finns ett skäl till det, och det är att jag var uppe alldeles för tidigt för att jag inte kunde somna om efter att jag hade kissat. 6 timmar räcker inte långt.

Men jag har i alla fall jobbat, det är ju bra!.

Jag håller fortfarande på med mitt projekt HUND och har inte pratat med Jonathan och Linnea om det än, de är just nu på väg hem från Götlaborg. Ensam vill jag inte, men om vi kan lite dela på det så tror jag minsann att jag vill. 

Det är lite grejer framöver, jag ska till Cypern och London, men därefter, från 17 september, är jag hemma hela hösten. Vad jag INTE kan göra då är att gå på eksembehandling tre gånger i veckan, för jag har svårt att tro att jag får ta med mig en valp till psoriasisföreningen men hoppas ju att jag klarar mig fram till nyår. Om vi delar på den, kanske har den 3-4 dagar var, kan man ju handla och göra ärenden de dagar den är hos Jonathan och Linnea. 2 dagar i veckan hade också funkat för min del. Man ska ju inte lämna dem ensamma alls de första månaderna. 

I så fall vill jag att vi alla tre åker och hämtar den, så att den får en bindning till dem också. Om den får sitta mellan dem i baksätet kan den knyta band, inbillar jag mig.

Jag fick en hund, en långhårig dvärgtax, när jag var 10. Den sov hos mamma första natten i Göteborg innan hon tog den hem till mig i Fjällbacka, och den var alltid galen i henne efter det. Trots att hon inte var så vidare förtjust i honom eller på något sätt uppmuntrade hans glädje, blev han helt tokig när hon kom. 

Vi får se. Det är väldigt spännande alltihop. 

Om solskenet som just kom tänker fortsätta, tror jag att sätter mig på balkongen en stund, å andra sidan borde jag sova. 

JAJA. 

Söndag. Bra dag, så här långt. 

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Var kommer detta projekt ifrån? Du är ju iväg på resor då och då, man är väldigt bunden med en hund. Även om man samäger…
Vad tänker du för ras?

Åsa Hellberg sa...

Du menar projekt hund? Det har jag tänkt på superlänge, tror att jag blir mindre rastlös av att ha något att ta hand om :)

Eva-Lotta sa...

Ja, det var hund jag tänkte på 😇