Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 1 augusti 2023

Hemmadag i Fjällbacka.

 Jag har jobbat, mina gäster har tvättat. Och nu har jag just vaknat efter en tupplur, rätt lång tror jag, och de andra två är ute på tur. Jag tror eventuellt att de fiskar krabbor. 



Min soffsäng, här tog jag min tupplur.


Man skojar med mamma Åsa


Från igår kväll


Vädret är fint idag, men jag har ingen som helst lust att gå ut. Har kommit igång med redigeringen, bytt ut ett namn och det känns så kul att jobba med det här manuset. Så fort jag är ensam här igen ska jag börja jobba med att båda, det här och det som ska skrivas, parallellt. 

Jag KAN ha sagt/lovat min förläggare att skriva klart tvåan till mitten av oktober. Och det KAN gå, som jag brukar säga. 

Igår kväll satte vi på oss fina kläder, åt god mat på Bryggan och såg solen gå ned i havet. Det var svinkallt när vi gick hem, kan inte ha varit mer än 10 grader kändes det som. 

Supermys.

Nu kom de hem. Vi ska äta fläskfilé, pommes och bea och sedan spela spela spel och äta godis. 

Häromdagen såg vi CODA, så himla fin film. SE DEN, är som vanligt mitt högsta betyg! Den finns att streama på Viaplay. 

Igår, efter krogen, såg vi gamla Filip & Fredrikproduktioner på Discovery, så roligt. Och olika svinroliga klipp, bland annat med Kevin Hart och Mauri. 

Det är störtmysigt att ha dem här. 

I morgon ska hela familjen bjudas på lunch av mamma här i Fjällbacka. Vi är nio personer totalt. Och på kvällen ska vi träffa min gamla kompis Madde och hennes familj. På torsdag ska vi åka till Smögen, om vädret är okej, och på fredag träffa brorsan igen. På lördag åker fjunen hem, med tåg från Tanum. Det kommer att bli så tomt men jag ska ju fylla dagarna med jobb sista veckan så om jag gråter lördag kväll, är jag nog i jobbform dagen efter igen. 

Jag åker antagligen hem den 11e, för 12e är Jonathans födelsedag och även om han inte är hemma (han och Linnea är på festival i Göteborg) vill jag inte vara ute på vägarna den dagen. 

Där har vi det. Rapporten från Fjällbacka en dag när halsen är bra igen, och jag i princip känner mig återställd. Men jag undrar vad det där var? En infektion som mitt immunförsvar jobbade bort? Man har inte så ont i halsen om det inte är något. Men strunt samma, nu är det borta och jag håller tummarna för att det fortsätter så. 

Hejhej!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Låter jättebra alltihop! Ha det fortsatt mysigt!

Åsa Hellberg sa...

Tack!