Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 14 augusti 2023

Jag hade span på två hundar,

 men den ena gick iväg till någon annan och kenneln som skulle ringt igår gjorde inte det. Men jag har heller inte pratat igenom det med Jonathan och Linnea, så vi får väl se hur det blir. 

Idag har jag en lista att följa: först jobb såklart, sedan ska jag lämna in bilen på tvätt, lämna in kläder på tvätt och under tiden (en timma tar bilen) ska jag promenera med mina nya glasögon på. 

Jag tycker att jag ser bättre med dem, fast framför tv:n så får texten en liten skugga och jag är glad att jag inte bytte mina läs och terminalglas, utan insisterade, efter att ha provat de nya, att istället få behålla mina gamla. Så nu är de på avstånd bytta – men inte de på nära håll eftersom de inte alls var bra. Jag ser ju svinbra på håll egentligen, men ju närmare desto sämre (fast sämre i mitt fall är nog betydligt bättre än hos de flesta.)

Den där skuggan tror jag att jag ska skita i. Det känns svinkonstigt med nya glas, den här gången är vänsterögat perfekt och det är höger det liksom drar i (tvärtom förra glasen), men jag tror eventuellt att jag vänjer mig eftersom jag upplever att jag SER bättre. Lite Bingo, faktiskt. 

Alltså ska jag ha dem som ofta som möjligt och en promenad idag är perfekt, antingen med solglasen på, eller något av mina tre andra par (!) om det är moln. Alla 4a är ju utbytta. Jag är så glad att jag kan ha mina tonade nu, för jag tycker att de är förfärligt COOLA!



Äsch, så COOLA kanske de inte är, jag hade för mig att det var mer toning men helt okej ändå. 

Typ så, måndag. Om två veckor åker jag på skrivresa och jag gläder mig enormt. Jag har gått tillbaka och tittat och det är sjukt vad effektiv jag är. 1 timma skriv, Frukost, 3 timmar skriv, 2-3 timmar utevistelse ink lunch, 2 timmar skriv, promenad, 1 timma skriv om det behövs/alternativt tupplur, middag och rätt tidigt sänggående. Om och om igen i två veckor. Då blir jobbet gjort, kan jag berätta. 

Ibland går det svinfort och jag skriver långt över min målsättning (som alltid är 2000 när jag är på skrivresa, hemma är den 1500 beroende på deadline). Så var det i januari/februari på Kanarieöarna. Jag har nog aldrig haft mer flow i mitt skrivande än jag hade då (3e Fjällbacka, som kommer i juni nästa år), möjligtvis på första Sonjan. 

Hoppas att ni får en fin vecka, tjohej!





Inga kommentarer: