Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 4 augusti 2023

TV-effekten

 Det finns en sådan och det är när ens böcker väcks lite till liv efter ett framträdande. Jag har ju så sällan pratat om mina egna böcker när jag har varit med tidigare, utan tipsat om andras eller hållit skrivskola, men den här gånger märker jag att det händer något. De tar ett litet skutt på någon lista, säljer lite fler pocketar och summa summarum har båda böckerna i Fjällbackaserien sålt exakt lika mycket sedan den 27e då jag var med. 

Ingen av dem är storsäljare (med mina mått mätt ska jag sälja över 50 tusen i Sverige på ett år) och det hade jag heller inte förväntat mig. Men jag är glad för så fina omdömen och tar med mig det som ett betyg på att jag ändå har gjort ett gott jobb. 

Numera lyfter tyvärr Storytel bara fram sina egna böcker (Norstedts Prinz etc) och andra som inte ingår i Bonnerkoncernen, så vi andra får bara hoppas att bli upptäckta av lyssnarna ändå. Det är trixigt, måste jag säga. Listorna på Bookbeat ser helt annorlunda ut och där lyfter man alla nyheter, inte bara Bonniers, men Storytel är så mycket större än Bookbeat. Mina streamsiffror har droppat rejält sista året tack vare det. 

MEN, min första i Fjällbackaserien hade snordåliga siffror på Bookbeat som inte alls lyckades med den, bättre på Storytel, för de flesta andra Forumförfattare är det numera tvärtom. 

JAJA. 

Jag är glad för en andra våg, om än liten. Jag tycker att böckerna förtjänar det. 

Igår var vi i Smögen, idag stannar vi i Fjällbacka. Väderapparna säger olika, SMHI hyfsat fint, Klart.se åska, YR.no samma som Smhi. Resultatet vet vi i morgon.



Efter tupplur och middag hade vi spånkväll och det var så roligt. Idéerna sprutade, och vi fokuserade ju på krim/spänning som jag är sugen på att testa. Jonathan är så snabb på att hitta ideér, han hade blivit en utmärkt författare om han vill det någon gång. Det var en fröjd och verkligen inte sista gången! De var så engagerade och Linnea som hört så många crimepoddar letade fram flera som hon tipsade mig om.



Ikväll är det räkparty hos brorsan, och i morgon åker mina fina hem. Det kommer att bli förfärligt tomt i morgon kväll, men på söndag tar jag tag i JOBBET med full kraft. Och det längtar jag efter att fördjupa mig i. 



Jag längtar också efter att ta tag i min kost igen, mina eksem är sämre och jag vill återgå till att testa om kosten verkligen funkar. Just nu skippar jag bara vete/gluten och det är möjligt att det är fler saker som påverkar. Om något gör det, jag vet ju inte det faktiskt. 

I så fall måste jag göra det utan att sola samtidigt, och eftersom jag är hemma hela hösten och vråååljobbar så passar det bra att testa då. 

Där har vi det. En halv roman om inget alls. That´s Fjällbacka for you!



Inga kommentarer: