Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 12 augusti 2023

Idag fyller han år, 29.

 Det bästa jag har gjort i hela mitt liv är att våga få honom, trots att jag var helt ensam. Vad bra det har gått för oss ändå. Jag tror att mitt föräldraskap har varit ungefär detsamma hur vår situation än har sett ut, i alla fall har det varit målet. Jag hoppas och tror att han har känt sig älskad, sedd och lyssnad på. 



Från New York förra året







Framför tv:n, alltid klädd som dem han tittade på, oftast Mora Träsk, men också Trazan och Banarne och Fem myror. Gitarren år fel håll för en högerhänt, men han såg det ju spegelvänt på tv:n och kopierade det han såg. 


Idag firar han och Linnea i Göteborg, och jag har skickat upp en flaska bubbel på rummet. De var lite trötta idag, hade firat Jonathan i natt, och haft så roligt på Way Out West och sedan efterfesten.

Förr gjorde han och Linnea mer egna saker, för mycket tror jag att de kom fram till. Nu gör de det mesta tillsammans. De följer med varandra så ofta de kan.

På tisdag ska Linnea och jag till Linköping, sedan åker hon direkt hem till Östersund. Det betyder att Jonathan, innan han följer efter henne på fredag, är i Stockholm i två dagar ensam och då kanske mamsegull får bjuda ut honom på födelsedagsmiddag, vi får väl se om han kan eller inte. Jag har i alla fall frågat. 

Idag frågade jag om en hundvalp på nätet, men säljaren var så kort i tonen (i skrift) att jag drog öronen åt mig. "Du kan ringa på XXX" och när jag frågar vem det är jag ska ringa svarar hen "Ägaren". Även om det är på Blocket vill man ju ha ett trevligt mottagande om man nu ska ringa om en eventuell valp.  I alla fall vill jag det. 

Jag har ju fortfarande inte bestämt mig, men jag funderar mycket på det. Jag måste höra med Jonathan och Linnea om de fortfarande är intresserade. De kanske själva vill vara 80% ägare, just nu kan jag tänka mig tvärtom. Vi får se. Jag kollar vidare så länge. 

Lördag, och jag är ledig men tänker ändå jobba lite om en stund. Jag ska bara packa upp och tvätta klart.

När jag kom hem igår så stank tvättmaskinen i badrummet instängt och mögligt typ, men dörren till maskinen har varit stängd så det kan vara därför. Jag vet inte, jag har inte känt det innan men så låter jag alltid dörren stå öppen efter tvätt. Det var en miss den här gången

Nu jag har jag tvättat ur den flera gånger för att få bort doften, först med diskmaskinstablett och senast med klorin, jag har tvättat diskemedelsfack och alla gummilister. Vi får väl se om jag lyckas eller inte. Annars ryker den, för när jag läser på så påverkar det doften på tvätten. 

Alltså gick jag till TVÄTTSTUGAN istället, två trappor ned. Jag är så sällan där att jag hade glömt hur maskinerna fungerar. Jag hoppas att gräsfläckarna från kubbmatchen hemma hos brorsan försvinner från mina vita linnebyxor som ligger i maskinen just nu, för de är mina favvisar. 

Och på tal om tvätt måste jag lämna in min mönstrade långa kappa på kemtvätt. Den blev så smutsig nertill när jag plaskade i alla pölar i New York och den är lika bra på hösten som våren, alltså är det bra om jag gör det redan nu. 

Det var det. Lördag och födelsedag för den bästa jag vet! Hurra!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ättika! Det ska vara det bästa mot tvättmaskinsdoft.
Hoppas du får bjuda sonen på födelsedagsmiddag!
God söndag 🤗

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att jag har löst det men om det kommer tillbaka är det ättika som gäller. Tack!