Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 21 juli 2018

Medan jag har jobbat.


Så himla kul att han ville komma hit. Han kom med piano, dator och tjock bok om musikalen Hamilton.
Medan jag väntade på att han skulle komma satt jag i receptionen och jobbade. Bra ställe, det gör jag nog om en annan dag.

Sedan gick vi och badade och pratade om ditt datt och dutt. 
Efter det sen lunch, och därefter har vi varit på rummet och jag har precis avslutat dagens andra, och sista arbetspass. Jag hade hoppats att vara på 80 tusen idag, men det sprack. 

Det drar i alla fall ihop sig i manuset och det är alltid lika kul att skriva. Tempot är högt, det är action action och på något sätt verkar jag få ihop det även den här gången. 

Ikväll tänker jag visa Jonathan byn. Han har svaga minnen härifrån, men har ju inte varit här sedan han var 8 (vi var utanför Ayia Napa när han var 14).  Men han minns backen ned till badet och en av restaurangerna på gågatan.

Jag minns gubbar ihopsatta av spik från hästskor som han och hans kompis Maja "måste ha."
Så de fick varsin av sina fattiga ensamstående mödrar.
Jag tvingade honom att ha den fullt synlig i sin bokhylla väldigt långt upp i åldrarna.

Min fina kille. 


3 kommentarer:

lillalenah sa...

Så mysigt att han är där-din riddare!
Ha det jättebra tillsammans nu och njuut!
Kram på er.

Eva-Lotta sa...

Så mysigt ni har det. Jag hittade En liten värld, i köket här, som funkar lite som ett bibliotek. Så nu har jag läst om den🤗

Åsa Hellberg sa...

Ja tack, vi har det så mysigt.
Åh, En liten värld. Jag hade så kul när jag skrev den :)