Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 21 oktober 2018

Jag jobbar på med Flanagans,

vet inte riktigt än hur lång tid jag har på mig. Vi pratade om att förlänga redigeringstiden till sista december, men har inte fått mer information om det funkade för redaktören, så jag jobbar på (vilket jag nog hade gjort ändå, eftersom det blir bäst för mig då).
Det är galet roligt. Det var ett superinspirerande möte häromdagen med Teresa och manuset är inte ett dugg redigerat (jag läste igenom en gång efter att jag hade satt punkt) så allt är fortfarande möjligt och öppet.
Igår byggde jag ut en scen från en plats och idag ska jag förändra och bygga ut en scen med en person.
10 sidor om dagen är en bra målsättning, även om det säkert blir färre om jag skriver till mycket. Men jag har det som riktmärke. Vissa scener är ju mer klara än andra och går därför fortare.

Delar av den här romanen utspelas i England och jag åker dit en gång till i år, i slutet av november för att göra mer research.

Ikväll ska jag äta middag med ett stort gäng tjejer. Det ser jag fram emot!
Och i morgon kommer en kompis hit och äter lunch.
Jag UMGÅS.
Hallelujah!

2 kommentarer:

Elisabet Nielsen sa...

Det låter härligt, Åsa. Lycka till med redigeringen!

Åsa Hellberg sa...

Tusen tack, Elisabet!