Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 19 oktober 2018

Förr åt jag den här typen av bröd varje dag.


Med hushållsost.
Morgon och kväll.

Men sedan kom Jonathan och han har aldrig vart överdrivet förtjust i mackor, han ville ha lagad mat på kvällarna. I alla fall varm. Och då fick det bli halvfabrikat. Spagetti och köttfärssås på tub. Plättar man värmde i micron. Ugnspannkaka. Blodpudding. 
Enkelt och med massor sylt ovanpå.

Jag började inte laga mat från grunden förrän han var typ 12 och jag gick in i väggen. Då fanns både tiden och intresset.

I alla fall: jag älskar fortfarande det här brödet med ost på, men min kropp gillar det inte alls. Magen gör uppror (men inte lika mycket som om det hade varit hela fibrer i det, då krackelerar den helt), jag får ont i lederna och OM jag ska äta det måste jag kalkylera med att inte må så toppen efteråt.

Igår gjorde jag det och Herre Gud vad gott det var!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vissa saker är värt att unna sig ibland!

Åsa Hellberg sa...

Haha, ja, verkligen!