Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 15 januari 2022

Är det inte lite absurt att man som 60-åring

 inte längre kan låna pengar till en bostad. Kan och kan, det beror kanske på var man bor (och kanske ev på bank) men jag testade för att se, och SBAB som förra året ville slänga pengar över mig i december, vill i januari sänka det till nivåer som möjligtvis skulle kunna bekosta en etta i förortsförort.

Nu är jag inte intresserad, jag vill hellre hyra, men ändå. 60 och vi förväntas jobba till 70, och själv har jag en plan på att leva till jag är 100 (det är bara så jag kan får mina 60 att kännas okej). 

JAJA.  Jag har det så himla bra i min tvåa. Visst drömmer jag om ett arbetsrum, men jag känner ingen panik över det alls. Lägenheten har så många plus att de är svåra att överträffa, i alla fall om jag ska stanna i Farsta. 



Kl 10.40 

Inte minst väderstrecket på balkongen som jag tror är syd-sydväst. Jag har anmält intresse på en som är lite mer sydost, och då får man inte - som här - sol hela dagen. Jag gillar ju att när som helst kunna gå ut på min balkong och vifta med händerna . Vi får väl se om jag ens är aktuell för den andra (har valt tre högst upp som jag kan tänka mig), det är nyproduktion 100 meter härifrån och det är nog många i kön till den. 



Jag längtar tills jag kan göra fint på balkongen igen. 

Lördag. Bra dag så här långt. Jag vaknade typ 03 av någon anledning, och kunde bara inte somna om. Benen var tunga och trötta, och till sist tog jag ett par alvedon, och vips kunde jag somna om. Jag drömde om att jag passade katter för någon, en stor arg och en liten. Och sedan vakande jag av solljuset halv nio, så jag har tack och lov inte sovit bort halva dagen. 

Nu ska jag jobba. 15 sidor idag är tanken! Men jag ska också ta en promenad. Bra väder i min förort idag.

Kämpa Åsa.

3 kommentarer:

Robert W sa...

Åldersfascism :(

Eva-Lotta sa...

Tror ändå det har att göra med att man närmar sig pensionsåldern. Men visst är det konstigt…

Åsa Hellberg sa...

Ja, visst har det med pensionen att göra, men åldergränsen på den höjs ju utan att bankerna höjer sina åldersspann.