Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 4 januari 2022

Detta nöjda stycke människa har deklarerat igen.

 Oftast får jag göra det vid årsskiftet eftersom jag då har fått ett besked om hur mycket prelskatt jag ska betala, och då jag aldrig vet hur mitt år kommer att se ut så måste jag ändra summan jag får från skatteverket. Året slutar ofta med att jag får en väldigt hög restskatt, men jag vet ju inte det i början av året hur det kommer att bli eftersom avtal säljs, royalty kan bli högre (men också lägre, hu). I år har jag två bibblor inbokade, ett annat år kan jag ha tio. Det kan komma fler under året. 

Både inkomster, och utgifter (som förstås är lägre än inkomsterna, men ändå), är svårt att beräkna (särskilt under ett coronaår. Kan jag resa, göra research?), så min budget som den ser ut just nu i ett prydligt excelark, kan komma att ändra sig helt. Det har den gjort hittills. Då kan man under året ändra igen, men de stora klumparna har kommit i slutet av året och då har det varit för sent. 

Det viktiga är att inte sitta med för stora prelbelopp om inget går i lås, för det räcker med en månad för att stjälpa lasset. Jag har varit där och det är INTE roligt. 

WELL. Nu är det gjort, och jag hoppas att det går igenom. Ett år frågade man om budgeten, men när jag skickade in den och förklarade så var det inga problem. Håll tummarna. 

Eftersom jag mår prima efter min tredje vaccindos (peppar peppar men det borde väl kommit ett bakslag idag i så fall ?) jobbar jag på idag trots att jag tänkte ge mig vaccinledigt. 

Det ska in ett nytt kapitel som jag inte har en aning om vad det ska handla om, bara att det är en person som behöver ett perspektiv just där. I romanen har jag 4 totalt, och jag varvar dem så gott jag kan men med tyngdvikt på de två kvinnorna som jag vill berätta om. Nu behöver en av dem synas mer och därför blir det ett nytt kapitel. 

Jag är halvvägs igenom, har 13 dagar på mig, så det är GAS som gäller i Farsta. Fast först frukost. Och eftersom solen skiner tänker jag vara totalt VILD och ta en promenad och köpa mer av den här som är det mest odryga jag har haft i mitt badrumsskåp, men den är så pass bra att jag inte kan vara utan den heller. Det dyker ju upp nya fläckar hela tiden. Nu i handflatan.EWH!


Det var det, tisdag. Bra dag så här långt!

3 kommentarer:

Anna Christina sa...

Nu är jag ingen förståsigpåare när det gäller eksem/utslag, men kan det vara Lichen. Då ska det nog behandlas med kortison i så fall. Skönt att deklarationen är klar. Bra där!

Åsa Hellberg sa...

Nej, det är nog psoriasis som doktorn sa, och kortisonet har tyvärr inte funkat.

Anna Christina sa...

Ok. Då är det nog som doktorn säger. Hoppas iaf att du får lindring snart.