Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 9 januari 2022

Fortfarande på rätt sida av planen.

 Den kan rubbas lite eftersom jag inte vet hur mycket jag hinner jobba i morgon. Jag ska intervjuas av en holländsk tidning, på zoom eller om det var teams, och det ska komma folk hit och kolla ventilationen någon gång 8-18, vilket verkar vara en årlig grej här.

Sedan måste jag handla för Mathem hade inte det jag behöver, alltså jag måste till Ica. Och jag måste också hämta sminkgrejer jag har beställt online, och dessutom skicka tillbaka paketet med kläder som inte passade.

Och inför intervjun ska jag dessutom piffa till mig. 

Har inte en aning om ifall pratet ska läggas ut online (går det med ett onlinemöte?) eller bara skrivas ned av journalisten. Jag tänker vara förberedd på allt, för min del spelar det ju ingen roll, därav piffet i morgon bitti. 

Förhoppningsvis kommer ventilationsmänniskorna när jag är klar.  Under själva intervju tänker jag sätta ett lapp på dörren om att de får återkomma. 

Så nu städar jag. Det är inte kul när folk kommer hit och det inte är fint, och nu är det dammigt eftersom det har gått en vecka sedan förra gången trasa och dammsugare kom fram. Nu återstår just dammsugningen och sedan badrummet



När jag är klar ska jag ta ett bad. Det känns som om det är bra att låta all fingersalva luckras upp i badsalt. Salvan försvinner inte helt vid en vanligt handtvätt och jag tvättar bara händerna en gång per dag (om det inte behövs). Hellre sprit än tvål, sa doktorn, och det gör jag mitt bästa för att hålla. Nu verkar det inte spela någon roll, det kommer ändå nya fläckar. Eftersom jag hittade en liten rackare på höger ringfinger  igår, en som kommer att växa och växa, är  lillfingret på vänster handen det enda som obefläckat just nu.

Det var det. Bra helg så här långt. 


Inga kommentarer: