Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 21 januari 2022

Ingen Corona i Farsta

 Det känns lite surt, jag är ju rädd för att jag istället nu är vidöppen för ett nytt virus när immunförsvaret är tömt på grund av förkylningen. 

MEN. Jag vore inte Åsa Hellberg om jag inte hade en PLAN.

Jag ska vara mer än rädd om mig nu. Ska förvisso ägna mig åt bilgrejer på måndag men behöver inte gå nära någon, hoppas jag. Medan bilen tvättas ska jag bara promenera runt i centrum, så dags brukar det vara noll kunder ute, och däcken ska bara betalas och sedan skjutsas in i bakluckan innan jag åker vidare till Honda som ska byta en lykta, och då kan jag vänta utanför. 

Min plan när jag hämtar bilen är att jag inte ska sitta bredvid säljaren i framsätet utan ställa mig utanför och gå igenom det jag behöver för att köra hem själv, kanske fråga något innan jag åker, och sedan får jag helt enkelt ägna mig åt handboken för att lära mig resten. 

Om man säger som det är, att man är rädd för smitta, brukar de flesta respektera det och backa. 

Feberfri idag också, den gick lite över 37 igår, men idag hoppas jag att den stannar under hela dagen. I morse 36,5 som är "min" temp.

Det var det. En liten promenad idag, bara runt huset typ. Det är en riktigt bra väderdag för det, men sedan bara ta det lugnt. I morgon och på söndag ska jag manusjobba.  SATAN vilken trist blogg det här är. Sorry. Jag ska bättra mig!!

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Som sagt, märklig smitta detta.

Unknown sa...

Det är ingen trist blogg! Livet är sällan enbart sol,en blogg måste också få innehålla ups and downs och vardag! Jag tycker din blogg är så fin för den är äkta!

Kram och krya på dig!
Marianne

Åsa Hellberg sa...

Tack snälla!