Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 22 januari 2022

För att ge mig lite nytt liv efter en vecka i soffan

 ska jag idag.

1. Tvätta håret. Det har jag gjort under tiden jag var sjuk men idag ska det dessutom packas in och få en liten kur.

2. Färga ögonbrynen. Det blir ett sådan jäkla lyft. Jag gör det ju snabbt och lätt hemma själv, på salong blir det aldrig bra. Sedan jag gjorde det på salong la man som två tjocka korvar över ögonen vilket gjorde att jag när jag skulle vara med på tv dagen efter fick sminka över det som man på salongen hade kladdat runt med. BEDRÖVLIGT. Hemma bäst.

3. Jobba. Så fort duscheriet är klart ska jag sätta mig i skrivsoffan. Typ 10 sidor idag och 10 i morgon är tanken.

I morgon ska jag också tömma lilla bilen ... när jag har grävt fram henne. Jag var ute en sväng igår och petade bort lite snö och det är rätt isigt innanför. Men det måste ju göras. På måndag klockan 10 är det tvätt och då ska hon vara tom.

Jag står på plast 2 till en garageplats i mitt hus och hoppas att jag får en inom inte alltför lång tid. Det finns inte så många platser men man har boförtur om man bor här och det är det som gör att jag direkt landade på plats 2.

Senare idag ska jag också dra en dammsugare i sovrummet. Jag dammade igår. En sak i taget är en bra grej. Jag är ledig i två veckor framöver och tänkte göra en riktig storstädning. Ni vet, plocka ur alla köksskåp och sånt som i alla fall jag gör väldigt sällan. Tömma bokhyllor, dammsuga böcker etc. En grej om dagen gör det ju inte lika jobbigt. 

Hur dammig kan det bli i en tvåa undrar ni?

HA HA HA HA HA HA.

Sjukt dammigt. SJUKT!Dammad igår, idag ligger ett fint lager på tv-bänken i sovrummet

Sedan måste jag tänka på vad jag ska göra med min armbåge där eksemet bara växer. Det både kliar och svider. Andra armbågen är också på gång. Jag kanske ska ta min bil och åka söderut? Hyra ett hus vid havet i en månad? Det är något att fundera på. Det går så fort. Händernas ovansida drabbas alltmer, men det gör också handflatorna. 
Min stackars armbågeMina stackars knogar

JAJA. Nu ska jag tvätta håret. Tjohej!3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det kan bli väldigt dammigt överallt!
Vilken bra idé, låter hur skönt som helst!

Robert W sa...

Du skulle behöva den städmaskin som i grunden är en luftrenare som jag säljer ;)

Åsa Hellberg sa...

Jag har faktiskt en luftrenare. Det hjälper inte riktigt så mycket som jag hade hoppats.