Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 28 januari 2022

Inga uppdrag idag.

 Istället ska jag sola, det får bli dagens enda "att göra." Det är fint väder så det blir en perfekt promenad till solariet i centrum. Det tar kanske 10 minuter att gå om man går raka vägen. Så skitiga fönsterDen här fick flytta från fönstret. Den täckte förvisso skiten, men också ljuset. Den växer som en tok.


Jag somnade tidigt igår, men vaknade klockan 3 i natt, gick på toa och kollade in Bell och Jonathans nya låt som släpptes 00.00. BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG. Lyssna genast på Spotify eller var du nu lyssnar på musik.

Jag somnade om, tack och lov, och nu är jag rätt piggelin. Jag har slängt ut sängkläderna på balkongen som jag gör varje morgon, har öppet fönster i sovrummet som jag har varje morgon och ska äta frukost; stekta ägg som jag äter varje morgon. Detta lilla vanedjur ... Och så ska jag förstås äta min magmedicin, som är en av mina bästa vänner. Inolaxol, som gör det hårda mjukt och det mjuka hårdare, om ni förstår vad jag menar. 

Intressant information.

Idag ska bilen få stå. Tror jag. Fast det kan hända att jag kommer på något VÄLDIGT viktigt i eftermiddag. Konstigare saker har hänt. 

På måndag har jag en ledig vecka kvar, men då ska jag ändå jobba lite har jag tänkt. Momsdeklarera och sånt som jag ju måste göra en gång i kvartalet. Skönt att bli av med det redan nu. Jag gör det sällan innan deadline (14 februari den här gången) men jag behöver alla dagar till manuset när jag får tillbaka det den 7e.  Och så ska jag ju plocka ur skåp, skura väggarna i badrummet och sånt som jag gör lite för sällan. 

Just det. Var hos frissan igår. Inte supernöjd. Det känns lite för gult. Svårt för er att se det gula men jag ser och det är det viktiga. Men skönt att få bort slita toppar. Nu är de bara tunna ...

Jag vill ha breda blekta slingor, men hon la också i en slags bottenfärg som skulle göra slingorna kalla i färgen. Det gör aldrig min andra frisör (som jag bojkottar pga ovaccinerad), om det är en gul ton tvättar hon det med silverschampo och det blir super.  Så nästa tvätt kommer jag att tvätta med silverschampo. 

Eftersom jag fyller år om tre månader, och fortfarande hoppas på New York, är det ju perfekt att fixa håret inför den resan nästa gång jag går till frissan. Förhoppningsvis till min "gamla."


JAHA, det var det, denna – så här långt – braiga fredagen. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

På bilden ser det mer vitgrått än gult ut, men det är ju alltid den egna känslan som är rätt.
Sol även här, blåser lite, men inte alls som de senaste dagarna. Men det sägs vara på väg igen. Gäller att njuta av stunden.
Trevlig fredag!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma, fast söndag!