Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 8 januari 2022

Mina eksem hade verkligen passat utomlands.

 En månad i Karibien hade säkert gjort susen. Jaja. Nu är det som det som det är. Snö och plusgrader i Farsta. Jag har återigen skjutit på arbetet till nu, vilket gör att jag kommer att jobba längre in på eftermiddagen. Det gör inte något, det enda som är problem med det är att jag eventuellt presterat sämre. Min hjärna är piggare tidigare, men idag blev det inte så och det få gå ändå. Men jag kan inte göra det till en vana, det går inte när jag väl ska börja skriva på något helt nytt igen. Redigering är på det sättet en annan sak. 

Igår hastade jag ju iväg med virustester till Hässelby, men idag är jag bara hemma och det är lätt att luras att det ska bli så mycket gjort då. Men idag har jag mest ägnat mig åt lägenheter överallt i världen och tittat på bilar som ju är mitt andra intresse. För tillfället. 

I morgon måste jag ut och skicka tillbaka kläder som jag köpt online – som är sååå fina på någon annan än mig. Så kan det vara med fröken Hellberg. Jag har en tendens att glömma att det som klädde mig när jag inte hade en stor överdel, verkligen inte gör det längre. Och jag är petigare än de flesta med sånt där.

Och volang, som det var på den här söta jackan, har jag aldrig klätt i som vuxen, så varför det plötsligt var lockande är svårt att säga. Kanske det var färgerna. 

JAJA, jag skickar tillbaka. Kavajen (rea - 70%) jag beställde till mina byxor (som jag köpte till fullpris förrförra hösten)och har använt så mycket det nu har gått under corona) var i alla fall smashing. Galet snygg med en svar t-shirt eller skjorta under. Och med axelvaddar. Just det fick jag snurra på mig några gånger för att gilla (igen).  Också snygg till vita jeans och en vit t-shirt när man har flyttat till Karibien och fått FÄRG!

Superfin och väldigt Åsig, i alla fall.  Jag älskar hela set med samma mönster, tycker att det är vrålsnyggt och jag har många många många. 


 

Det var det. Jag smörjer händer, drömmer om sol, och nu ska jag jobba! Jag har hälften kvar på 9 dagar. Kämpa Åsa!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Man vet vad man gillar, men gör ändå felköp. Varför gör man det? Ibland tror jag att jag är dum i huvudet 😅

Åsa Hellberg sa...

Det dummaste här var att jag själv måste betala frakten tillbaka till Danmark, så typ 250 kronor kostar det här felköpet mig. IRRITERANDE :) Men läste inte det finstilta och det misstaget gör jag inte om.