Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 16 januari 2022

Jag blev förkyld inom loppet av en kvart igår.

 Och hur i h-vete jag har kunnat bli det är obegripligt, då jag har mask, dubbla när jag handlar, och inte går nära folk. Enda jag kan tänka mig är att det har suttit på dörrhandtag, kanske brevlådan, eller något annat här i huset. Man blir inte förkyld utan att bli smittad på något sätt.

Eftersom jag har en uppsjö tester hemma har jag kollat och de är negativa för corona, men jag har förstås beställt ett pcr-test som jag ska göra på tisdag. 
2 streck om det är positivt. Men test igår och idag sa nope, ingen corona. 
Det här är spotttest, enklare än en pinne upp i min känsliga näsa, tycker jag. 

Det betyder att hela veckans bilplanering går åt skogen. Jag skulle ha fixat min blinkers i morgon, tvättat Hondan på tisdag morgon, hämtat däck och sedan åkt till Västerås med Jonathan och hämtat nya bilen.

WELL. Av detta ser jag just nu inte att det blir något av. Jag får avboka och återkomma när jag har svar på min PCR. 

Ingen feber, fast det känns så eftersom huvudet är lite tungt. Bara snuva i ena näsborren och igår nysningar. Jag har tagit alvedon, för jag behöver trots allt jobba idag. 

Fem vanligaste symtomen för omikron:

 Rinnande näsa.

 Huvudvärk.

 Trötthet.

 Nysningar.

        Halsont.


FAN. Dert går ju inte att utesluta i alla fall.


JAJA, jag är oerhört tacksam för vaccinet OM det mot all förmodan skulle vara corona. En vecka hit eller dit spelar ju faktiskt ingen roll. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här har hela Yngstas familj insjuknat. Endast pappan är symptomfri, men i karantän ju. Yngsta testade positivt med snabbtest. Får se vad pcr visar när nu svaret kommer. Troligen positivt. Pojkarna fick feber, kräkningar, diarréer, starka magsmärtor. Så drabbar barn på annat sätt.
Krya på dig!

Åsa Hellberg sa...

Så märklig sjukdom!
Ett positivt test kan man nog lita på mer än ett negativt.
Tack!