Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 7 januari 2022

Bra jobbat idag, Hellberg! wohoo.

 Egentligen hade jag tänkt jobba ett tag till men min väninna i Hässelby är förkyld, och jag har hemtester, så jag ska köra hem till henne med 2 st. Då har jag 3 kvar om jag själv behöver. 

Allt är slut på apoteken, och att få en pcr-test är omöjligt, det går inte att boka någonstans tydligen och hon har verkligen letat efter drive in över hela stan.

Hemtest kanske inte är så pålitlig, men det är alltid något OM den säger att hon har corona.

"Bra att kolla, så behöver jag inte sitta inne om den är negativ", sa hon som inte kan sitta stilla. 

Men så är det ju verkligen inte. Hemtest är inte säker om den här negativ. Alltså krävde jag att hon stannar inne ändå, annars kommer inte jag hem med testet. 

Bra va?

Jag väntar egentligen bara på att telefonen ska laddas. Jag har ingen sådan laddningskontakt som krävs i bilen och därför får jag ladda hemma. 

Men det brukar gå fort, på en halvtimma har jag tillräckligt för att kunna lyssna på ljudbok hela vägen fram och tillbaka (tar nog minst en och en halv timma. Bra uppvärmning för bilen, det är svinkallt här idag).

När jag lämnade in första omgången manus var det med ett ps om att mycket skulle fyllas på. 

Då var det 70 tusen ord, typ. Nu, efter en och en halv omgång redigering, är jag uppe i 90. Och det kommer att bli mer .Vanligtvis slutar mina böcker mellan 85-90, det här kan bli den längsta. Vi får väl se var det landar till sist. 

Bra sak: jag har mat hemma för hela helgen och jag behöver inte umgås. 

Linnea skulle gjort ett jobb i Älvsbyn nästa vecka, och skulle komma hit i helgen för att låna en jacka av mig, men det blev uppskjutet pga corona. Jonathan skulle hängt med. Så långt norrut har ingen av dem varit. Så hoppas att det blir av vid ett annat tillfälle. Men bra att vi inte ses just nu, för de har träffat folk och kanske också bär på något. 

Själv ska jag på tv-inspelning av Bergfeldt på onsdag, men jag blir inte ett dugg förvånad om det blir inställt och jag vill heller inte gå om det inte är extremt organiserad publik. Så kanske är nog ett bättre ord. Det hade varit kul men inte värt att bli sjuk för.

ALLA är nämligen sjuka i Stockholm just nu. Det är helt galet. 

JAJA. Det var det. Bra fredag så här långt. 

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Alla är sjuka överallt, känns det som. Testsvar dröjer en vecka och självtester funkar inte. Helt värdelöst alltihop. Måtte det ta slut snart!

Eva-Lotta sa...

Förresten, kompisen jag skrev om med hudutslagen. Han hade varit i Lund idag och fått svar på sina prover. Det var inte hudcancer. Det var en ofarlig hudåkomma. Åtta veckors väntan. Gissa om de var glada och tacksamma!

Åsa Hellberg sa...

Vad skönt!!