Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 3 oktober 2022

I natt har Jonathan och jag

 hängt med Alexander Schulman, som var full och trevlig, och sedan åkte vi till New York.

Idag städas hemmet, snart i alla fall, och jag ska börja med sovrummet, för där ska jag sedan lägga det som behöver packas ned. I Ikeakassar. Jag ska ju köra bil och bara bära ini i lägenheten. Jag har redan slängt in i bilen sådant jag tvättat tidigare, som lakan och handdukar. 

Robert Wells är på tv:n. Så länge jag har känt honom, snart 40 år, har han pratat om att han övar. Mer eller mindre varje dag. Jag tänker att det är som skrivandet. Man (jag) BLIR bättre ju mer man (jag) skriver och av att testa nytt. Mina testskrivningar går ofta åt helvete, men jag inbillar mig att jag lär mig lika mycket varje gång jag testar (till exempel) första person presens.

Det finns annat jag borde testa att skriva, som om en familj med mamma pappa eller mamma mamma barn. Det har jag aldrig gjort. Mina barn är väldigt ofta övergivna. Det är också något att träna på, kanske. 

Det var det, denna lediga måndag. Glöm inte att kolla Linnea i morgon på 4an när hon bakar kanelbullar.
Bilderna på mina händer, 3e oktober, är mest för min dagbok. 


Min lilla fot med eksem och elände.
3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Tänk vad man kan få till det i drömmarnas värld!
Ha en fin måndag!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma, önskar jag dig!

Annika Estassy sa...

Jobbigt med eksem. Har du alltid haft det eller har det kommit på senare år?