Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 29 oktober 2022

Ryggskott dag 13

 Det finns liksom inte något att göra, ingen kotknackare kan göra något med ett ryggskott som är muskulärt. Sitter i ryggraden kan man säkert manipulera, men när muskler krampar ryggraden är okej kan man inte göra så mycket mer än hemmavård med piller, gympa och promenader. Att stretcha höjtböjaren är bra, och det gör jag så mycket jag kan, men det gör ont ändå. 

I ALLA FALL: idag ska jag leverera presenter, först till en kompis som har fyllt år, och sedan till kompisen som fyller 65 på tisdag och som bjuder på lunch idag. Men innan det måste jag tvätta håret. På dag sju, senast jag tvättade det var, tror jag ,var i söndags. Det har inte varit vackert de senaste dagarna men jag klarade ju att göra det fint i torsdags på eventet på förlaget, trots att det var långt från nytvättat, tack vare torrschampo, spray och lockar.  

Min mage blev kass igår, som den kan bli efter potatis om jag äter för mycket (jag är sällan måttlig med det jag gillar, därför är det många gånger bättre för mig att utesluta helt. Jag har aldrig fattat en bit choklad, en bulle eller 2 msk gräddsås. Igår ugnstekte jag potatis, och herregud vad gott det var),  men jag vet ju om det och var förberedd så om jag bara får igång magen ordentligt idag ska jag nog klara mig hos Helen hoppas jag. 

Hon ska servera fisksoppa, och jag tror inte att det är något i den som gör att jag får ont (det har hänt flera gånger hos henne, att jag måste springa på toa. Så genant, när det är så mycket folk som det är på hennes födelsedagar), utan snarare tillbehören som bröd och annat. Men för säkerhets skull ska jag kolla med henne vad som är i soppan, och sedan låta bli det andra. Jag är hellre med på kalaset än springer på toa.

Min värsta gång, när jag fick springa hem, var från en Bivald release på Söder då jag fick så ont i magen att jag kände hur ansiktet vitnade. Jag sprang över Liljeholmsbron hem, för jag bodde där då, och har nog aldrig varit mer lättad än när jag nådde min toalett den gången.

Jag Man har sina små problem.  

En timma senare:

Duschad sminkad och ska bara klä på mig och sätta mig i bilen, sedan drar jag norrut.

Tjohej!

1 kommentar: