Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 9 oktober 2022

Kändes som en lång resa idag.

 Jag stannade utanför Säffle och åt en macka, och köpte jag 2 kokosbollar som helt slog ut mig, så i Karlskoga var jag för första gången i mitt liv tvungen att stanna bilen och sova


. 

Jag och socker är värsta kombon om jag inte har ätit ordentlig mat innan (macka är inte mat för min kropp), jag kan verkligen bli svintrött och det inom loppet av 10 minuter. Det är som om någon klubbar mig. Hemma är det ju okej, men inte i bilen. Egentligen vet jag ju hur jag reagerar, ändå glömmer jag det från gång till gång. 

I alla fall: jag fällde sätet och sov utanför McDonald´s i ungefär 45 minuter, sedan körde jag vidare betydligt piggare. 

Det har varit superdagar i Fjällbacka och jag har verkligen fått gjort mer än jag hade trott på vissa sätt, och på andra inte alls det jag hade planerat. Så med mig hem har jag allt det material jag inte hann gå igenom som stod i Fjällbacka och på tisdag tar jag tag i det. Idag fick jag träffa så fina människor som hade träffat gammelfarmor Anna. Väldigt berörande. 

I morgon ska Malin Karim (som hoppar in istället för Eleonora von Essen) och jag samtala i Gamla stans bokhandel med förläggaren Karin Linge-Nord. Ska bli kul. 17.00 för den som är intresserad. 

Igår kväll var jag ute och åt med Madde och Anders och deras dotter Filippa. Så mysigt. Vi åt tapas på Everts. Innan det hade jag ätit lunch hängt med min gamla kompis Jörgen i Grebbestad. Vi satt ute, vid havet, och vädret var underbart. 

På kvällen när jag skulle lägga mig hade jag ont i axeln, och det gör alltid mig rädd eftersom jag varje gång tror att jag har fått frozen shoulder även på höger sida, det är ju inte helt ovanligt. 

Jag kunde inte sova på den sidan alls i natt pga värk. Samma sak idag i bilen, så jag har tagit maxdos av Alvedon under resan, vilket har hjälpt. Och när jag kom hem tog jag en muskelavslappnande (som man inte får ta när man kör bil) och jag tycker att det känns som om det hjälper.

Håll en tumme för att det bara är något tillfälligt! Bara tanken på att få det igen är vidrig. 

På onsdag börjar jag redigera bok 2 och skriva bok 3. Tjohej. 

Nu ska jag BARA se på tv!


1 kommentar:

Annika Estassy sa...

Håller alla tummar och tår för att du slipper få eländet igen!