Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 29 maj 2021

500 062

 Sålda böcker på Forum enligt dagens uppdatering, alltså exklusive Sonjorna som ju har legat på andra förlag. Jag räknar med att jag har sålt ungefär 300  tusen av dem och Casanovas kvinna tillsammans, de har ju några år på nacken. Lägg där till minst 200 tusen utomlands, så har jag passerat en miljon sålda böcker sedan Sonjorna kom 2012 (Casanovas kvinna kom 2009). 

Hurra för mig!

Jag firar det med att jobba. Vore tippetopp om jag kunde klippa ett helt kapitel idag. Jag återgår till imperfekt, det blir för hackigt med presens, jag får nog testa det i ett mindre format först (kanske en veckotidningsnovell, typ). Samma sak med JAG-form, som jag ju skrev Laholmsflickan i. Älskade det, för i JAG kom en lätt bitter medelålders kvinna fram och det var ju hur kul som helst att skriva om även om just den kortisen var väldigt skruvad (vilket också var roligt).

JAJA. Slut på skryt.

Igår tog jag upp frågan om ålder på Instagram och fick så många fina svar. Tack och lov verkar ju de flesta nöjda och glada, och jag hoppas ansluta mig till det om inte alltför länge. Eftersom jag aldrig någonsin har brytt mig förrän nu, tänker jag att jag har min ålderskris en stund just nu och sedan går den över eftersom alternativet till att inte bli äldre inte är så muntert att tänka på. 

Och jag har nog sagt det förut, men det tål att upprepas. Jag vill inte vara ung eller se ung ut, jag tycker det tillhör Jonathans generation. Varför ska vi som är medelålders kliva in där och ta över? Jag tänker heller inte låtsas hänga med på allt som de gör, kan och tänker om SIN framtid. Det är bara tröttsamt att se 60+ som vill vara hippa, hänga med på allt och som helt enkelt inte passar in för att de är på fel spelplan. 

Min jämförelse med 100 tycker jag känns bra. 41 år kvar är ju grymt och förhoppningsvis kan väldigt många år kan vara produktiva (Peppar peppar peppar). Just det här jobbet kan man ju ha länge om man är piggelin. Skådisar, konstnärer, musiker och andra kreativa yrkesverksamma verkar ju jobba in i kaklet. Det ser jag fram emot. 

Jag blir riktigt PEPP när jag tänker på det. Vad härligt. Min åldersnoja kanske redan är på väg bort? När jag går in i mitt 60 kanske jag ba WOHOOO!



Det är märkligt hur tjockt jag kan få mitt hår att se ut trots att det är väldigt tunt längst upp. Jag tappar inte lika mycket men skalpen lyser fortfarande igenom om jag lyfter upp håret. Alltså gör jag inte det, haha



5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Grattis till försäljningssiffrorna!
Man är så gammal man är, det kan inte påverkas. Jag fattar inte var åren har tagit vägen bara? 60+, hur hamnade jag här? Var nyss 40...

Åsa Hellberg sa...

exakt. Det går så fort.

Eva-Lotta sa...

För fort...

Annika Estassy sa...

En miljon sålda böcker är helt sjukt mycket ju! Grattis till dig! Och grattis till oss som fyller 60 nästa år – om allt vill sig väl.

Cecilia Johansson sa...

Jag tänker ofta på dig ocb det du sagt "Man ska skriva den bok, man själv vill läsa" så jädrans bra!

Kommer fortsätta gå efter den devisen. Tusen tack för det!