Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 17 maj 2021

Nu är det minsann slutspurt.

 Och än har jag inte tröttnat. Men det återstår två vändor, en korr och en sista efter korret är inlagt som bara jag läser precis före den går i tryck. I tvåan hittade jag ju mängder med saker i sista genomläsningen och det får bara inte ske den här gången. Men det ÄR svårt att se sin egen text till slut, man blir precis så blind för den som det sägs. 

Jag måste äta och idag serveras i det Hellbergska ensamhushållet kyckling med svingod grillolja med vitlök som jag penslar över innan jag skjutsar in den i ugnen (200° i 23 minuter. PS, filén är delad i 2 delar). Till det äter jag idag ungsstekt blomkål (som står bredvid kycklingen i lika många minuter) och beasås. Satan i gatan vad gott!




Dåliga färger, ser mycket godare ut i verkligheten

Om jag orkar jobba mer efter det återstår att se år jag se. Det kan vara bättre för texten om jag inte jobbar mer idag. Så här dags är jag rätt sliten i huvudet. Korkad rent av. 

Men jag har gjort planen för nästa serie, och jag börjar skriva på fredag morgon. Hurra! Då tänker jag mig 3 timmar per dag, med start kl 8, fem dagar veckan. Jag har exakt 14 veckor på mig och eftersom det är sommar och jag vill vara ute i solen är det perfekt att avsluta kl 12. Då hinner jag äta något innan jag tar mitt pick och pack och tar mig till en av mina två badstränder. Ett par timmar kan jag stå ut, och om jag lyssnar på något, förslagsvis Sommar i P1, är det inte lika långtråkigt. 

Jag solar för att bli brun, punkt. 

Nya romanen puttrar ständigt i huvudet och jag hoppas att jag hittar rätt. Teresa gillade mitt presensskrivande i testet jag skickade henne, alltså ska jag i alla börja så. Om jag klarar det eller inte är en annan fråga. Jag behöver ju samma typ att flyt även om jag skiftar tempus. Jag har ett par skrivkompisar som använder presens och jag tänker lyssna och läsa dem mellan varven för att påminna mig.

Där har vi det. Måndag i Farsta. Bra dag, så lä

Inga kommentarer: