Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 9 maj 2021

Deklarerat första kvartalet 2021

 och jag får tillbaka 1300 i moms, typ. Annars är det oftast tvärtom, men det har ju inte kommit in många ören de här första tre månaderna, så det är förstås därför.

Skönt att få det gjort. 

I veckan som kommer ska jag fortsätta leta efter formen för nästa serie, har skickat pyttelite till min förläggare för att höra vad hon säger om det jag tänker och känner kan vara rätt, men vill inte jobba mer innan jag får feedback på det. Säger hon NÄ, måste jag förstås tänka om. 

Sedan får jag tillbaka tredje Flanagans för ett kort varv till innan sättning och korr. Det är snart bara tre månader till release och sommaren går nog fort som vanligt. När trean kommer ut ska första i nästa serie vara klar. Det är så jag har jobbat varje gång sedan jag kom in på Forum med En liten värld, som kom ut 2014: En kommer ut när grovmanuset på nästa är klar. 

Men i morgon ska jag vara ledig, och lämna tillbaka saker på H&M, ZARA och så ska jag ju skicka tillbaka dyr-kepsen. Sedan ska jag hämta ut beställd tv-serie och en annan grej på posten. Jag behöver också handla mat, alltså blir det dubbla masker och en en dag av ärenden. Det kan vara mysigt, om det bara är lite folk. Men hoppas att folk håller sig hemma, i alla fall på förmiddagen. 

Idag har jag också beställt hårgrejer för att göra något med mitt SÅ SLITNA hår. Jag har bara tvättat och torkat det sedan augusti, ett fåtal gånger piffat med locktång, men nu behövs verkligen tången om det ska bli fint alls. Jag skulle gärna vilja behålla det långt så att jag kan göra lite frisyrer, men får väl se hur mycket frissan behöver klippa när jag kommer dit om ett par månader. Slingor vill jag i alla fall göra, för håret känns så mycket tjockare och härligare med det. Jag bleker dem ju, och det gör något bra med texturen. 

Tänk att vi faktiskt ser lite ett ljus där borta. Peppar peppar peppar. 

Resten av dagen är en tvätt och skrubbdag. Alltså av mig själv. Det betyder att till sist, när skrubbet är avklarat och håret torkat, ska det målas tånaglar. 




Gillar Mavalas lack. Men korkarna har en tendens att fastna och inte ens tricket med varm vatten funkar alla gånger.



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ikväll skulle jag behöva ett spa. Vi har varit och snickrat i mammas koloni både igår och idag. Kan knappt röra mig nu. Men fint blir det 😉

Åsa Hellberg sa...

Vad kul. Och träningsvärk är ju ändå grymt!