Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 21 maj 2021

Då är nästa projekt igångsparkat, (jag tror att det är mitt 16e i ordningen om man inte räknar in noveller till tidningar och sånt)

 men fick göra uppehåll i skrivande pga research. Nu måste jag rätt omgående få tag på en ritrulle så att jag kan lägga in det jag vet i tid. 

Det är en hel del fakta att hålla reda på och att ha det på lösblad eller i datorn blir inte lika överskådligt. Innan jag får tag på ritrullen får informationen skvalpa i huvudet och landa lite.

Jag skriver ju återigen historiskt (precis som jag har gjort med Flanagans) men den här gången med en ram som är helt sann. 

Nu får jag inte riktigt ihop personer om jag inte gör dem äldre på ena sidan och yngre på den andra, och då blir det också lite knöligt, så det behöver jag tänka på.  

Kul, men oj vad mycket INFORMATION det är att hantera och för mig är det knöliga att ljuga ihop något när det finns en form av facit (som namn, årtal etc) 

Men om jag inte fabulerar blir det ingen roman (som min kloka förläggare sa). Och alla kan bara inte heta Anna, även om alla hette det i verkligheten. 

I morgon är jag ledig igen (och ska skaffa den där ritrullen men inget mer jobb än så) men på söndag är jag tillbaka vid skrivbordet och ska få ned det jag har tagit fram så här långt.  Jag tror att det släpper när jag har skapat den värld de ska befinna sig i och använt de fakta jag kan. 

Roligt är det i alla fall. Själva skrivandet kommer nog igång på måndag igen. Idag strök jag hälften av det jag hade provskrivit. Det dög verkligen inte.  Så kommer jag nog att hålla på ett tag tills jag hittar rätt form för mitt berättande. 

Min asp utanför balkongen har börjat drälla vita fjun igen. För ett par år sedan täckte det hela balkongen och inte bara hos mig, hela Stockholm var vitt. Men det ska komma regnskurar idag och det kanske är bra så tvättas luddet bort. Jag hoppas att det sköljer av min bil också, för den var täckt av pollen när jag körde till Ica igår. 




Rätt mörkt där borta

Idag tänker jag annars städa lite, jag får ju GÄSTER i morgon, Herregud, och så ska jag läsa lite och lyssna på ljudbok lite.

Lite av allt, alltså. 

Hoppas att ni får en finfin helg!



1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Du har fullt upp! Hoppas ni får en mysig dag tillsammans!