Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 18 maj 2021

Ord som man sällan ser numera är

 senast och fler.

Istället skriver de flesta sist och mer. Sist vi träffades ... man vill ha mer tester, etc. 

Jag skriver ju själv som en kratta, min begåvning – om jag har någon – är att jag är en driven berättare, men jag gör det ju med få ord. Jag använder dock senast och fler. Två fler än många andra, alltså.

Igår fick jag det nya madrasskyddet jag beställt och det var superskönt. En aning fluffigare än vad jag har haft tidigare. Skyddet från Ikea, ett tunt, har blivit varmt. Så kände jag inte med det här. Från Värmamo, typ. 500 kronor. Lite dyrare kanske, men verkar värt det. Och så hämtade jag min mest EXKLUSIVA handväska någonsin, som äntligen fanns på rea. Den var trots det svindyr, men är så glad över den. Andra köper en ny Iphone, jag köper en ny väska.



Idag ska jag gå i mål med mitt manus. Det är en INTENSIV sista femtedel.  Det bästa jag har skrivit, faktiskt. Kom ihåg att jag har sagt det om ni läser, haha. 

Än så länge är det sol och jag skulle så gärna vilja att den stannar idag så att jag kan sitta ute när jag är klar med jobbet, men jag har inte kollat några rapporter och har för mig att det är oväder på gång. Fast det kanske är mer söderut?



I morgon och på torsdag är jag ledig och ska städa, kanske rensa lite, och sedan hitta bra växter till balkongen. Det är en superbra ledighetsplan!

Tjohej!


4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vi har fått några rejäla skurar här i södra Småland idag. Just nu skiner solen.

Åsa Hellberg sa...

Härligt! Idag är det också fint här, i alla fall än så länge, peppar peppar!

Elisabet Nielsen sa...

Läcker väska!

Åsa Hellberg sa...

Tack Elisabet!