Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 27 maj 2021

Jag kan eventuellt ha sovit i 11 timmar i natt.

 Eftersom jag vägrade gå upp klockan sex valde kroppen att samarbeta, och somna om.

Yay! Jag skyller på det bastanta lågtrycket. Det känns i hela kroppen, tycker jag. 

Alltså har det inte blivit särskilt mycket gjort idag, men det är okej, jag börjar senare helt enkelt. Jag tänker göra små skrivövningar för att återigen känna efter var jag ska landa. Jag vet var jag har min ingång, men inte hur den ska skrivas. Det är där jag är nu. Jag tvivlar på presens, tänker att jag borde kunna få till samma form av närhet till karaktären ändå, Jag vet vad jag är ute efter men inte hur jag ska formulera det. Det är lätt frustrerande. 

Som sagt, det här är annorlunda än hur jag börjar annars när jag bara börjar skriva. Jag hindrar mig själv här på något oförklarligt sätt och kanske det beror på att jag inte har satt igång på riktigt än. Well, jag bör i alla fall utnyttja tiden väl och det tänker jag göra fram till tisdag nästa vecka. Eftersom jag mest har slöat idag får jag helt enkelt jobba i helgen. Sådana är mina stränga chefsbestämmelser. 

Och då det fina vädret ska återkomma i helgen är det inte att tänka på att sova till elva inte, utan då måste jag vara igång klockan 9. Det blir toppen tror jag.  

Jag har ett par grejer till att peta med i manuset idag, men sedan ska jag försöka rensa ett av mina få köksskåp och lägga över grejer i burkar så att det blir lite ordning. Nu knuffar jag bara in alla torrvaror och det blir bara allt stökigare. Stökigt och jag kommer inte lika bra överens längre, alltså blir det skåprensning när jag har jobbat klart. 

Burkarna har jag köpt på Ica, vanliga i plast som håller i alla evighet. Det fanns även burkar i glas men de var så otympliga. Men om det behövs fler ska jag köpa glas och ha sådant som inte används ofta och som inte är tungt, som tepåsar (jag dricker te 2 gånger per år. Är alltid lika oimponerad. Och nej tack, jag behöver inga tips på smaker. Te är bara inte min grej).




2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Håller med! Te är inte gott. Oavsett smak. Vissa luktar gott, men det hjälper inte.

Åsa Hellberg sa...

EXAKT!!