Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 23 maj 2021

Vilken lyx att få tillbringa 12 timmar med Jonathan och Linnea

 Jag har kramats (för första gången sedan 2 mars 2020) har skrattat, spelat spel, ätit precis hur mycket som helst, grillat, ätit supegod tårta som Linnea hade bakat och förstås kollat Eurovision.



Utflykt hit, så himla fint.


De här två!


Hur fin tårta?



Vad duktig Tusse var!



Jag ser bakis ut, men det är jag förstås inte. 

En superkväll i Farsta, helt enkelt.

Idag har jag jag städat undan, tagit ett varv med mina masker på i Farsta centrum, har letat ritrulle och när det inte fanns där jag trodde, kom jag på att jag ska använda mina långa tapetbitar som jag har haft liggande i förrådet sedan jag tapetserade min lilla hall.  I enda änden kommer det att stå 1850 och i den andra 1975. Inte för att romanerna utspelar sig precis då, men för att få med alla karaktärers födelse och död. 

Tänk vilken utveckling den som var född 1890 och dog 1970 fick vara med om. Det är ju också sådant som kan passa in på tidslinjen. Telefoner, bilar, tåg, elektricitet, toalett inomhus etc. Bara kylskåpets inträde var ju en otroligt stor sak. Och tv.

Jag minns när jag såg färg-tv första gången. Det  var när jag var på besök hos mamma i Göteborg, och hennes grannar hade köpt en som vi fick komma in och titta på. De hade också en sköldpadda. Man kan säga att den familjen var väldigt exotiskt för den lilla Fjällbackaflickan. 

Det finns mycket som kan skrivas in på den där linjen och i morgon bitti sätter jag fart igen. Målet är jobb 5 dagar i veckan framöver, vi får väl se om det håller eller om jag måste jobba mer. Mål kan alltid justeras om de inte funkar. 

Tjohoo!

Inga kommentarer: