Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 2 maj 2021

Nu kör jag en vecka men svampmedel

 på tummen så får vi se om den gillar det eller inte.

Annars blir det hudläkare när jag är vaccinerad.

Dagens panik handlade inte om själva deklarationen, utan om att det inte gick att uppdatera programmet. Alltså plockade jag fram den nya datorn jag har köpt för det ändamålet (det går inte att ha mitt bokföringsprogram på annat än windowsdatorer och min är född 2013 och det är LASTGAMMALT när det gäller datorer.
Men jag har bara haft den till företagets redovisningar och den har funkat, om än långsamt.

Well.

För rätt längesedan, kanske ett år, köpte jag en ny Lenova (tror jag att den heter) och min plan är att överföra programmet till den, och idag blev det dags. Jag hade förvarnat Jonathan om att han kanske behövde bistå mig eftersom han är mycket mer van vid den datortypen än jag är numera. Det är väldigt annorlunda mot min gamla.

Så medan den installerades googlade jag på min vanliga dator och installerade samtidigt om en grej på den gamla, och vips funkade den och jag behövde inte byta dator idag i alla fall. 



Gammal dator till företagets siffror


Den jag alltid använder och skriver på.


Ny dator till företagsredovisningar

Jag fick förstås hutlöst med restskatt, jag hade stora inkomster 2020 som jag inte hade kunnat beräkna förrän de damp ned i slutet av året (nytt treboksavtal med Forum), men det har jag planerat för så inga skatter kom som en överraskning. 

Dessutom återförde jag en stor summa till beskattning, en ren teknisk skattegrej från 2015, fråga mig inte om varför men det är väl bra kanske. Anyhow, i år skulle det beskattas och bara det var närmare 190 TUSEN (innan skatt, alltså, så typ 90 tusen extra skatt.)

Man skjuter upp skatt med ena handen, betalar med den andra i efterhand. Märkligt, jag kan inte ens förklara vad en periodiseringsfond är. Jag nickar och säger Ja det blir nog bra.

Där har ni det. Det lilla företaget i ett nötskal. Jag har klarat mig ytterligare ett år på mitt författarskap, nu ska jag bara överleva 2021 också. Håll en tumme (OCH KÖP MINA BÖCKER!)

I morgon ska jag äntligen sanera mitt hem. Ni fattar inte hur mycket jag gläds åt det!


Inga kommentarer: