Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 10 maj 2021

Ärenden avklarade.

 Balkongen är uppackad för att SMHI har sagt att det kan vara så att det blir sol i ett par dagar. Jag handlade tidigt och köpte finfina rosa pelargoner, som nu pryder mitt balkongbord just där det är som mest avskavt och slitet. 




Och så åkte jag till Nacka och lämnade tillbaka kläder (utan att köpa nya!) och så hämtade jag ett paket med en magväska som jag tillsammans med handledsvarianterna gillar allra bäst. 



Handled när jag går på stan, magväska när jag till exempel handlar mat och inte har fickor. Axelremsväskorna har jag när jag ska på möten, kvällsaktiviteter, när jag ska vara mer fin helt enkelt. Jag har sommarväskor, vinterväskor, stora väskor, små väskor. 

Ni fattar grejen. JAG ÄLSKAR VÄSKOR.

I väldigt många år hade jag bara en vanlig dagtid och en till kvällsbruk. Numera bestämmer kläderna vilken väska jag ska ha. Alternativt väljer jag kläder efter vilken väska jag är sugen på att använda. Sådan är jag. OCH JAG BESTÄMMER SJÄLV.  Dessutom bryr jag mig inte ett dugg om vad andra tänker och tycker om det. Jag är ett hygglo, ger en hel del till välgörenhet och betalar en genomsnittlig svensk årslön i skatt. Då kan man strunta i vad andra tycker. 

Jag såg att Pernilla Wahlgren fick lite skit för sina väskor häromsistens. Hon har många, väldigt dyra, och det var förstås inte bra (enligt följare). Men de där väskorna får hon tillbaka pengarna för när hon säljer dem, vem kan säga det om en bil, båt, motorcyklar eller annat man gillar och skaffar sig.  

Nog om väskor.

Jag letar orsaken till en doft här hemma i sovrummet och jag kan bara inte hitta vad det är. Det luktar lite "sovrum", eller damm, eller något sådant. Så nu har jag vädrat i evighet, jag bytte lakan sent igår kväll (efter fem dagar) och ändå är lukten kvar. Jag ska strax dammsuga och tvätta golvet, trots att det inte är dammigt alls. När den där doften kommer i näsan när jag lägger mig blir jag TOKIG!

Men först ska jag se på första avsnittet av säsong 8 av Chicago fire, som jag har köpt från Amazon.se. Den går på Viaplay men säsong 8 verkar inte släppas än på ett tag. Älskar att det går att köpa på DVD. Hurra!





2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Sådana dofter är hopplöst, man kan ju inte koppla bort dem! Hoppas du hittar anledningen. Ingen krukväxt som står i gammalt vatten?

Åsa Hellberg sa...

Nä, men det blev bättre när jag dammade över alla garderober och tokvädrade.
Hoppas att det var dammet.