Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras.

Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka.

Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling.

Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum

ALLT INSTÄLLT I NULÄGET.

Deltar gärna digitalt, och även dessa bokningar går via Författarcentrum.”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!” - Bokmoster

”Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken… WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!” - Kustboktanten

”Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie ”Vår tid är nu!” - Mediaknarkarn

”Åh nej, den är slut … Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin

"I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna


ANDRA DELEN AV FLANGANS, KVINNORNA PÅ FLANAGANS, KOMMER 1 JULI.

onsdag 5 maj 2021

I AM VACCINERAD!

 Jag grät på vägen dit, när jag kom in (direkt, ingen före mig), när jag satte mig framför sköterskan, när hon stack, när hon satte på plåstret, när jag gick ut och satte mig i utanför i 15 minuter som man skulle. 

Jag tror att det beror på att jag har längtat så mycket och därför brast det när allt gick så smidigt, från att jag gick in i appen just när den öppnades (utan att jag hade en aning om att den skulle göra det just då, jag hade redan gått in 8 gånger på morgonen utan att det gick att boka), till att jag fick en tid bara 40 minuter senare. TUR att jag hade duschat och tvättat håret, nu är jag väl inte direkt skitig men ändå. Jag hade ju faktiskt ett tanke på att appen kanske öppnade och att det skulle kunna finnas tider direkt.

I tältet där vaccinationen skedde kunde man ta in typ 10 samtidigt, och när jag kom var fas 4a såpass nytt för dem att de fick fråga mig vilken ålder det var som var aktuell, och eftersom jag precis hade hört det på radion kunde jag meddela dem 55-59.

Nästa dos ska ev tas mellan 3 och 6 veckor. Jag tror att det handlar lite om tillgång. Det kan dröja längre. 

Man uppnår bra skydd två veckor efter första dosen, läste jag hos FHM. 

Effekten av Comirnaty respektive COVID-19 Vaccine Moderna

God skyddseffekt ses redan efter den första dosen, och beräknas kvarstå i åtminstone 6 veckor. Skyddseffekten efter den första dosen uppnås 2 veckor efter vaccinationen. En förstärkning och förlängning av skyddet uppnås 2 veckor efter den andra dosen.


Sedan åkte jag och mina rödgråtna ögon till Ica Länna och köpte champinjoner eftersom jag just nu är besatt av sås på det och grädde. Tillsammans med kyckling som jag gör i ugnen penslad med en hel del grillolja (och peppar) och kokta grönsaker (som är min favvis) blir det sååå gott. 
Det är bilden som gör att jag ser så smal ut. Min arm är en högst normal arm. 

Och så köpte jag firarglass. En med vaniljsmak som är svingod och som inte innehåller mjölk utan är gjord på Soya. Från GB. Går inte att känna skillnad, tycker jag, inte mer än i magen som mår superbra.

Över den hällde jag värmda frysta bär. SÅ jäkla gott! 

Sedan sov jag i nästan 2 timmar. Det hade nog mer med att jag har vaknat lite för tidigt de senaste dagarna, har varit rätt besatt av vaccinappens öppnande. 

Så något jobb blev det inte idag, men det gör inte ett dugg. Jag har tid. 

Min mamma och hennes väninna har bokat en resa till Cypern i slutet av augusti. Jag är så glad för deras skull, som de har längtat! Min sommar är bara jobb, men det är ju så jag vill ha det. Hårt jobb som är organiserat, disciplinerat och följer en plan är min grej. Men tänk att jag då inte behöver vara lika rädd för att kanske träffa en kompis face to face där emellan. Vilken grej!

Hurra!3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Grattis! Vi fick tid för dos två samtidigt som vi fick första. Exakt sex veckor efter.
Vi sov stenhårt en timme på eftermiddagen efter vaccinet.
Hoppas du mår bra idag!

Åsa Hellberg sa...

Det ska komma sms här tror jag.

Ebba Range sa...

Har också tagit första sprutan på 1:a maj ... då fanns det gott om tider på Sabbatsbergs sjh ... men, jag brydde mig inte mycket om varken plats eller armen där sprutan sattes.
På väg dit passerade jag en dörr på Älvsjö Station ... en som aldrig är öppen annars. De vanliga var stängda och DE är utan tröskel. Det vet min hjärna så jag lyfte inte på fötterna tillräckligt då jag stötte i dem i en h ö g tröskel och for genom luften och landade med huvudet före i betongen. Några personer skrek hjärtskärande ... varför undrade jag?
I vilket fall hade jag inte tid att sitta ner som de skrikande mannen bad mig: ”Du måste sitta, måste vila dig!!
När jag kom till spärren undrade jag förfärat vad som hänt med min syn ... den var helt galet fel.
Men så kände jag på glasögonen och där fattades ett glas! Gick tillbaka till olycksplatsen och där låg det. Så rusade jag vidare ner på perrongen med glaset i handen. På tåget mot Odenplan hittade jag en tejpbit som jag hade på ett plastfodral i fickan. Tejpade fast glaset lite hjälpligt.
Det var en jäkla kö på SABB ... var tvungen att sätta på mig både munskydd och även ett visir över min demolerade panna. Tja, munskyddet satt förstås där det skulle över munnen 😃 Sedan blev det min tur efter tjugo minuter efter den utsatta tiden, brydde mig som sagt inte om hur sprutan bråkade med mig i armmuskeln. Ingenting hände efter det ... mådde som vanligt, inga biverkningar alltså förutom i skallen, pannan och handleden som försökt hindra fallet. Fick Astra.