Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 26 maj 2021

Jag har handlat för ett helt kompani,

 så att jag slipper gå ut mer i regnet. Dock inte kyckling från Kronfågel efter dagens avslöjande om skräckmetoder. Jag bojkottar dem så länge. Känns som  om det är det ställningstagande man kan göra som har mest effekt.



Dynan till min soffa var så plaskblöt efter dropp från räcket rakt på den, att det rann om dynan när jag flyttade den intill väggen. Den kommer att torka såklart, men ändå, den kanske inte tål hur mycket som helst.




Jag har just ätit en sen lunch, som beror på en lika sen frukost eftersom jag äter efter att jag har handlat. 




Nu har jag jobbat i tre-fyra timmar och det går inte fort framåt. Var och varannan mening får jag ändra till presens för att jag glömmer bort att det var så jag skulle skriva den här boken. Och så fastnar jag i research, förstås, för även om jag VET att jag kan ändra det sedan så är det så roligt och berikande att göra det samtidigt. Men det kostar på flytet. 

Så återgå till mitt vanliga imperfekt eller fortsätta och försöka hitta rätt är frågan.

Eller finns det ett tredje sätt att berätta den här historien som jag inte har tänkt på? 

Första juni, som är det verkliga sparkaingångdatumet, är nära, och jag behöver få till formen innan dess. 

Det återstår ju också en korrunda plus en läsrunda av Flaganans 3 och jag räknar med att bara det kommer att ta 4 dagar i anspråk. 

NÅVÄL,  jag tänker att jag när jag stänger dokumentet på fredag finns min skrivsättsplan som tillåter flyt. Många författare skriver förmodligen utan det, men det tycker jag låter svårt för egen del. Jag behöver det kanske ännu mer än den som har ett synopsis att följa. När allt sker i huvudet och fingrarna är det som om strömmen är på bara under några få timmar och då gäller det att passa på. 

Nu står switchknappen definitivt på off, alltså ska jag lätta mig med benen hög i soffan.

Tjohoo.






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Du hittar säkert rätt och sen går det av bara farten💪🏻👌🏻

Åsa Hellberg sa...

Hoppas det :)