Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum I höst är jag med på Författarkvällar i Uddevalla och Lysekil, och på bibliotek i Värmland.

torsdag 8 juli 2021

Då är hövve blont igen.

 Det känns gött!
Hon klippte 5-6 centimeter, jag ville bli av med det risiga och förhoppningsvis är det borta nu. Med mitt tunna hår blir det risigare än hos den som har tjockare. 

Samtidigt som jag var hos frissan var bilen på rengöring. Det var Äcklig fågelskit både här och där på den, och så blir det ju när den står ute. Det trista är ju att det kan vara ny skit på den i morgon. Men nu är den sommarpiffad i alla fall. Det återstår att kemtvätta ett säte men det tar jag en annan gång. 

Jobbade jag idag? NEJ, det gjorde jag inte. Jag somnande medvetet om eftersom jag vaknade kl halv fem, duschade när jag väl var uppe runt 9-tiden, åt frukost, vattnade blommor, gjorde lite research, pratade med 4an om min medverkan på söndag när vi ska prata om att att debutera efter 50 (Åsa Åsenlund och Anna Larsson ska också bara med) och sedan åkte jag till centrum, lämnade in bilen, skickade jag tillbaka ett paket, gick till frissan, köpte nagellack och nytt schampo, och sedan åkte jag hem. 

BAM, så hade hela dagen gått.

Och jag har vallningar som om jag har glömt att ta mina hormoner flera dagar i rad vilket jag inte har. En dag, kanske, men inte fler. Hoppas att det stabiliseras snart, för mer värme än den som kommer utifrån behöver jag INTE. Igår hade jag två fläktar i sovrummet och det var superskönt. 

Nu blir det två dagars skrivjobb, och söndag tar jag ledigt utöver Nyhetsmorgon. Jag tappar lite den här veckan tack vare dagens ledighet, men det tar jag förhoppningsvis igen nästa vecka.  

Där har vi det. Torsdagen den 8e juli. Inte alls dum, så här långt. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

En bra dag! Kan inte det kvava vädret göra att det känns som vallningar?

Åsa Hellberg sa...

Jo, men det kommer i vågor och "bara" värme brukar ju vara mer konstant.