Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum I höst är jag med på Författarkvällar i Uddevalla och Lysekil, och på bibliotek i Värmland.

lördag 10 juli 2021

Lördag, och jag somnade om. TILL NU!

För länge, men uppenbarligen nödvändigt. 

Det är inget att göra åt, jag börjar jobba nu istället. Jag skulle behöva handla också, och slänga alla gamla underkläder jag rensade ut igår, men det kan jag göra när jag har jobbat klart. Jag borde dra en dammsugare och för Herrejösses ...I morgon verkar det bli ändrade tider på 4:anoch Nyhetsmorgon, så den som är intresserad av Åse Åsenlund, Anna Larsson mig och i ett samtal om att debutera sent i livet (typ) så kan ni slå på tv:n 10.40 som det ser ut just nu.

I vanlig ordning vet jag inte vad jag ska ha på mig, men eftersom garderoben är full av kläder kommer det att lösa sig. Jag vet när jag var med någon gång och fick byta om hemma 4 gånger innan jag hittade rätt. Man sminkar och fixar till sig hemma, precis som jag gjorde förra sommaren när jag ju var med ett par gånger.

Kläder kan vara hopplösa och det som känns bra idag gör verkligen inte alltid i morgon. 

Men jag önskar att jag är vill ha är en klänning jag köpte på HM, väldigt enkel, lång, rak och stretchigt  material som är beigeaktigt. Fin med guldsmycken till. Jag vet inte om vi ska sitta i soffan eller runt bordet. Skillnaden i det stavas BEN. I ena fallet måste man tänka på dem – i det andra syns de inte. 
Svindyr skjorta, rea såklart, från Versace, och klänningen från HM (som ni måste tänka med uppkavlade ärmar, stort guldhalsband och maffig armband). Jag blandar friskt.


Min nödlösning när inget passar är vita jeans, vit t-shirt och något över. En kaftan, en kavaj eller något annat. Kavajer har jag ju hur många som helst, inte minst den nya ljusblå. Men har också en knallröd från Zara som är svinsnygg men som i materialet känns lite mer höst/vår än sommar. 

Jaja. Nu tänker jag högt. Jag tar tag i morgon bitti. 

Idag, när det är molnigt med varmt i Farsta, sätter jag tänderna i min Hellbergsroman och då är det verkligen inte hela garderober vi pratar om. Men hittar på så att det står härliga till och det är ju precis det jag ska göra. Ju mer jag syltar in mig, desto mer har jag att reda ut under vägens gång. Det är bra det. Jag gillar utredningarna. Att hitta gamla tidningar, som jag printar ut och sparar, är underbart lärorik.

Där har vi det, folks. Lördag förmiddag i förorten. Bra så att man kan bli tårögd! 

1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Hoppas du kom upp i tid och fick sköna kläder på dig idag!