Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 11 april 2022

Bra jobbat idag.

 Jag tycker att det fortfarande finns småsaker att lösa, men tror att jag är på väg. Det får inte bli för hattigt, samtidigt som det är bortåt 40 år jag ska skildra. Det är lite knepigt, men jag har tid kvar. 

Målet var att vara klar idag, men jag gav mig ledigt igår, så jag behöver i morgon också. Kanske till och med en dag till, innan jag vänder och börjar om från början. 

När jobbet var klart packade jag ner en rosa kavaj jag köpt innan  jag fick mitt hyreskontrakt i Fjällbacka och åkte tillbaka med till affären eftersom jag hellre fixar lägenheten än att ha ännu en kavaj i garderoben. 

Zara i Nacka Forum stängde i december upptäckte jag först när jag var där (där ser man hur länge sedan det var jag shoppade) och istället åkte jag vidare till Mall of Scandinavia på andra sidan stan och lämnade tillbaka den, men vände direkt (för att slippa eftermiddagstrafiken), åkte hem och solade, pratade med mamma och fixade mat. Nu är jag mätt (älskar mätt, jag skulle säga att jag – vad jag än äter – äter jag mig mätt på det), har druckit en kopp kaffe och ser 3e säsongen av The Bay på Cmore.

Bra och produktiv dag. Jag gillar de dagarna när jag har utfört något.

Det är nu jag får pyssla med mina moodboards. 



Jag är ju färg-sjuk-i-huvudet, och nu när jag har en tapet med vissa färger så måste förstås allt passa ihop med dem. Men det är roligt pyssel. Idag var jag inne på Miomöbler i Nacka Forum och la mina färgprover på mattor för att se vad som skulle kunna funka. Jag behöver 2. En under matbordet (den ni ser i bilden till vänster kommer från Jotex) och en under/vid soffan. Eftersom jag älskar ryamattor är det en sådan jag är ute efter. En i mörk sand. Lycka till Åsa. Under matbordet vill jag ha en slätvävd, typ den på bilden. 
Stolarna är matbordsstolar, jag har köpt 4 svarta, men byter kanske dem mot den ljusare. De var slut igår, men jag kan ju byta när nya kommer in i maj om jag låter bli att öppna kartongerna. 
Jag har också köpt mer tapet så att jag kan tapetsera den väggen jag lät bli nu. På något sätt ska jag lösa det där med tapet runt de kontakter som inte går att ta bort. Det blir finast med mer tapet, så är det bara. 






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är roligt att inreda!

Åsa Hellberg sa...

Ja, så himla kul. Jag blir helt upptagen av det :)