Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 18 april 2022

Bra jobbdag,

 jag fick ihop kapitlet som jag tyckte saknades.

Eftersom det är en vrickad vecka, har jag bar 3 arbetsdagar kvar innan semestern, för på fredag måste jag deklarera. Jag har GLÖMT det, precis som jag glömmer det mesta jag inte skriver upp. 

Men jag är i, peppar peppar, superbra fas. Tre dagar den här veckan, plus 11 när jag kommer hem igen. Det är fjorton dagar. Manuset är på typ 250 sidor just nu, vilket betyder att jag måste gå igenom minst 20 sidor per dag, då klarar jag mig. Utöver att småpyssla med varje sida ska jag också kolla alla ju och , som återstår. Det var ett par ord till, som jag inte minns just nu, men som också ska kollas när jag har duttat med i de 20. 

Idag vårröjde jag på balkongen, och fällde upp parasollet. Där hade en skock invasiva Harlekinnyckelpigor flyttat in, att de inte är några gullungar lärde min brorsa mig i vintras när en satt på mitt köksskåp. De ska dödas egentligen, men jag tycker nu att de är så äckliga att jag bara skakade parasollet så att de istället landade hos grannen. 

Mitt parasoll är vitt, jag skulle tro att det är därför de hittade dit. Det låg längs med balkongväggen. Nu duger det i år också, men sedan ska jag skaffa ett nytt. Ett jag ställer ned i källaren under vintern. 

Jag HATAR insekter!

Det blir inte så mycket balkongpiff i år eftersom jag inte är hemma i sommar, men dynorna kan jag ju ta fram. 



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ju är ett ord som är lätt att överanvända!

Åsa Hellberg sa...

VERKLIGEN!