Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 20 april 2022

Jag vet förstås inte hur det är för riktiga tunnisar,

 men min hud blir allt slappare. Och inte bara överhuden utan den under verkar också vara på väg att lossna. Alltså både över och underhud. Som i gäddhäng, typ. 

Ni fattar. Löst bara.

JAJA, om det är mitt enda fel i den här åldern så är ju det strålande. 

Jag ska försöka få en läkartid för en checkup, fast det tror jag är omöjligt i Farsta om jag inte har ett PROBLEM någonstans. Och det har jag ju inte. Men jag vill kolla sockervärden, blodtryck, sånt som har varit ett problem för andra i min familj. 

Sedan vill jag kolla blodet, för tidigare har det legat på gränsen till tjockt, och nu läste jag en undersökning som gav vid handen att vi med psoriasis lättare kan få en stroke.

Stroke: Upp till fyra gånger högre risk

Studier visar också att risken för hjärt- och kärlsjukdom är större hos personer som lider av psoriasis – en sjukdom som ger svåra eksem – än hos friska personer. Sambandet verkar, rapporterar Psoriasisföreningen, framför allt gälla för de med svår psoriasis. Där har man kunnat se att risken kan vara upp till dubbelt så stor. Unga personer med svår psoriasis verkar ha en ännu högre risk. Vissa studier pekar på upp till fyra gånger större.

Det vill man ju prata med någon om, tänker jag.

Typ så denna dag när jag mest har latat mig. Det får jag tillbaka i morgon, för då måste det jobbas in. 

På Fredag är jag ju LEDIG, efter att jag har deklarerat. Då ska jag börja tvätta, packa, städa och så inför min födelsedag. Även om jag inte är hemma då vill jag att det ska vara fint när jag kommer hem. 

Jag har förstås skrivit listor på allt som behövs göras här hemma, och på vad jag ska tvätta och packa. Jag skulle fortfarande vilja ha en väska man kan dra på flygplatsen, eftersom man har så himla mycket att släpa på som dator laddar och sånt, men jag har inte hittat något så liten och behändig som jag letar efter. 

Det var det. Onsdag. Tjohej.


4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Du har rätt att beställa tid för allmän undersökning/hälsokontroll en gång om året. Det är just för sådana prover. Men du kan få vänta…

Annika Estassy sa...

Max Mirani hade en behändig väska på hjul som heter Move. Den var ganska dyr dock och jag vet inte om den säljs fortfarande.

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta; har jag? Oj, vad bra. Då ska jag försöka få tid när jag kommer hem.
Jag kan ju alltid säga vad som oroar mig.

Tack, Annika, det ska jag kolla!

Eva-Lotta sa...

Jag har hört att det är så iallafall. Vet inte säkert, men låt säker på din sak så får du säkert tid för det. ”Det är dags för min årliga hälsokontroll ” typ…