Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 3 april 2022

Just nu kämpar jag för att hålla mig vaken ett par timmar till.

 Jag har sovit supergott hos mamma, men är ändå trött efter en lång dag i bilen. Och för att jag klättrade upp och ned på en stege igår när jag tapetserade i Fjällbacka. Jag har sällan varit så slut som jag var efter det.








Min parkeringsplats utanför huset.



Min nya FINA tapet




Fultapeten



Tänk att jag ska få bo nära det här.






Här syns det att garderobsdörrarna är "gula", jmf med den vita väggen.

Till sist valde jag att bara tapetsera en vägg, det var så många kontakter på den mindre väggen och jag var inte redo för den utmaningen. Kontakten på långväggen var en vanlig, som gick att skruva bort innan tapetseringen.

Det blev i alla fall superfint. I morgon ska jag ta kontakt med en målare gällande köket som är lite äckligt med sina rök-gula skåp med en lukt som inte riktigt har gått bort. Kanterna på skåpen är bruna ... Så jag vill måla luckorna där i en antingen beige eller ljusgrå färg, garderobsdörrarna vita i stora rummet, och hallen vars fula tapet dessutom är GUL av rök tänker jag också kan få bli vit. Det vore också toppen om hen kunde fixa dörrkarmarna som också är gula. Hallen kan jag måla själv i några lager i värsta fall, men det vore underbart om den där firman hinner göra det innan jag "flyttar in" i början av juni.

Jag ska också nämna det för bostadsbolaget, ifall de har lust att bidra på något sätt. Men det är väl låg hyra av en anledning, tänker jag. 

Jag älskar i alla fall lägenheten, och är så glad att jag fick den. Bostadsbolaget ska installera ny spis och diskmaskin. Sedan ska den bara putsas så att den blir härlig att bo i. 

Typ så. I morgon börjar jag jobba igen, hurra för det också! Jag har nästan inte sett en nyhet på hela helgen och tänker inte läsa på om eländet nu. Jag skjuter allt sådant på morgondagen. 

Hoppas att ni har haft en fin helg!

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så fin den ser ut! Verkligen Grattis!

Robert W sa...

Det låter jättebra! Grattis!

Men varför i all världen kämpar du för att vara vaken ett par timmar till?

Åsa Hellberg sa...

Tack!

Robert: för att jag inte skulle vakna 04.00! :)