Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 14 april 2022

Inte en gul blomma så långt ögat når

Inte i någon annan färg heller. Inga fjädrar, inget pynt alls faktiskt.

Nu gillar jag verkligen påsk, så det har inte med det att göra, det är nog mest att det är så mycket annat på tapeten just nu att jag mest har glömt och förträngt helgen. Men jag är ingen stor påskfirare, det är en lång mysig helg men inte så mycket mer. Jag pyntade mer när Jonathan var liten, men även då stannade det nog vid en tupp och en risbukett med fjädrar och ägg kanske. 

Jag har en gul duk någonstans. Gula linneservetter också. Men nä. Inget sånt i år. Kanske om jag hade haft Jonathan och Linnea här, men nu ska ju jag hem till dem.

Nästa år tänker jag vara i Fjällbacka och gå konstvandring. Kvirr kallas det för. Jag har aldrig gjort det, bara läst om det på alla Fjällbackasidor jag följer överallt. När jag var i New York för tre år sedan förälskade jag mig ju i konst. Det har jag ALDRIG gjort tidigare, det har varit en gäspning. Vad som hände den här gången vet jag inte. Jag besökte Metropolitan museet, och på bottenvåningen fanns en massa skulpturer, och jag blev så tagen av dem och det satt kvar när jag såg alla pampiga verk i guldramar när jag gick vidare i lokalerna. Dagen efter besökte jag Museum of Modern art, MoMa, som låg i närheten av mitt hotell. Det var också häftigt. 



Den här bilden tog jag på MoMa. Jag köpte den som ett litet billigt tryck efteråt. Marc Chagall.  

Nu längtar jag efter att besöka Nationalmuseet i Stockholm. Där har jag aldrig varit. Jag borde ha en hel månad när jag besöker Stockholms alla museer. Tror att jag ska göra det i ... OKTOBER. Bra plan! 


När jag arbetade för andra människor så var skärtorsdagen en halvdag på jobbet. Numera verkar alla vara lediga. 

Hoppas att ni är det också! 

Själv ska jag jobba hela helgen, vilket jag ser fram emot. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Tror lika många jobbar heldag som halvdag skärtorsdagen.
Inget pynt här, vi ska inte vara hemma så det är inte lönt.
Glad påsk 🐣

Åsa Hellberg sa...

Glad Påsk!