Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 5 april 2022

Jag kommer förstås att bli knäpp

 om jag alltid ska köra samma väg till Fjällbacka framöver, alltså måste jag testa nytt även om det tar en stund till.


Gps:en vägrade ta med Karlstad som alternativ idag.

Vägen via Jönköping är nästa test. 

Därifrån åker man via Falköping och Vara till Uddevalla och sedan Fjällbacka (har aldrig kört där). Tar ungefär 30 minuter till, men vägarna till Jönköping är ju superbra. 

Man kan också åka via Göteborg (den vägen till Fjällbacka har jag däremot kört en gång för länge sedan) och då är vägarna ännu bättre. Egentligen bara mellan Jönköping och Göteborg som tempot sjunker, annars är det dubbelfilig motorväg.  Tar ytterligare fem-tio minuter, men säkrare väg.

Sedan kan man köra över Karlstad, eller Mariestad, som jag har gjort hittills, och det är hugget och stucket vilket som går snabbast. Just nu föredrar jag Värmland och Dalsland, men det är för att jag har kört via Mariestad nästan varje gång de senaste åren. Då har jag varit hemma EN gång. Nu har jag varit där TRE gång sedan december. 

Resan tar ungefär 6,5 timma, det är omöjligt att komma fram snabbare. Då tar jag ändå nästan ingen paus utöver toa, tanka och köpa grejer att äta i bilen.


JAJA. Så här tror jag att det kommer att bli.



Min ritning. Bäddsoffa, och framför någon form av hyllor där tv, böcker och sånt ska få plats. Sedan ett matbord, tror 140 cm, för att jag ska få in det i köket när jag är ensam. Då ska min säng stå där, har jag tänkt. Eller så får den alltid stå i köket. Det återstår att se när jag har "flyttat in." Tror inte att jag tar med zebrafåtöljen. Det blir i alla fall inte en prioritering innan resten är på plats.

Typ så, när jag väntar på ventilationskontrollen. Till dess ska jag jobba och därefter måste jag handla. 

Tjohej.


Update: jag kan sluta vänta på ventilationen, det är i morgon ...


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är spännande att hänga med här!

Åsa Hellberg sa...

Haha, eller hur.