Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 17 april 2022

Supermysig påskafton.

 Först långpromenad där jag fick veta var vi skulle äta i New York. Eftersom jag inte är lika intresserad av mat som de är, utan mest hänger med för att det är mysigt, har jag överlåtit åt dem att bestämma. Och jag berättade vad jag måste göra för research dit de gärna får hänga med men som inte alls är nödvändigt. Mer än på en grej, där jag vill  att Jonathan fotograferar mig. 

Sedan fikade vi, handlade, åkte tvärbana, såg Alla mot alla, och åt en trerätters middag som var fantastiskt god. 

Och så fixade vi ALLT inför resan så nu har vi redan fått våra ESTA godkända, det gick på en timma, och har dessutom fyllt i all info som SAS behöver. Jag hade med mig pass och dator, och så gjorde vi det tillsammans. Det som återstår runt inresan är ju ett negativt covidtest, och det ska vi ta dagen innan, alltså nästa måndag. 

Sedan gjorde jag misstaget att proppa i mig godis, vilket ALLTID får mig sänkt. Jag borde komma ihåg det vid det här laget. Sömnen blir kass, pulsen slår jättefort och det är rent allmänt en inte alls skön känsla, in ens idag. Bakis, typ. Fy, vad otrevligt. 

LÄR DIG NU DETTA, ÅSAPÅSA!

Så när jag har jag sovit dåligt i natt har lägenheten i Fjällbacka snurrat, och nu tror jag att jag nästan har bestämt mig för att ändå köpa en bäddsoffa på Ikea. Jag glömmer lite bort att jag inte ska bo där permanent och att bäddsoffan kanske enbart utnyttjas som säng (till Jonathan och kanske något gäst) fem-tio dagar per år. Resten av tiden ska den fungera som skrivsoffa åt bara mig,

Alltså måste jag till Ikea och provsitta. Det har jag gjort förr men nu ska jag göra det lite mer seriöst. 


Holmsund, fast kanske i beige. Får se.  Den här färgen har jag sett och den är super. Gråvit. Kostar 5 999 kr. Köper man till en bäddmadrass blir den nog skön att sova i. Men det viktigaste är att den också är skön att sitta i när jag är ensam. 

Idag ska jag fixa håret och samtidigt tvätta bilen invändig och utvändigt. Den är fruktansvärt smutsig efter två resor i oväder till västkusten. Alla kameror är helt igengrodda. Så kan vi inte ha det med vår nya bil!

Möjligtvis jobbar jag pyttelite i manuset i eftermiddag. Jag tycker att det behövs ett kapitel till mot slutet så det kan hända att jag planerar det idag, i alla fall. Fast skriver det gör jag nog bäst i morgon bitti. 

Typ så, denna påskdag 2022. 


Inga kommentarer: