Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 23 april 2022

Så nöjd, eftersom jag hittade ett nytt hotell.

 Det andra låg närmare Central Park, norr om Times Square. Det här ligger söder om, men har två stora fördelar. 

Nej, tre. 

1. gratis wifi (det skulle man betala för på det andra. 

2. gratis frukost (supersvårt att hitta på hyfsade hotell i NY), som får fina omdömen. 2020 betalade vi 34 dollar per person för frukost på hotellet vi bodde då. Nu gick vi mest ut, men ändå. Det är mycket pengar. 

3: Det blir FEMTUSEN billigare. Tvåtusen när jag tittade på det, och sedan plopp, när jag bokade, hade det sjunkit tretusen till. Tjohej på det, minsann. 

Jag är mycket nöjd, måste jag säga. 25 tusen för två hyggliga rum i sex nätter är ett bra pris för att vara NY i april. Drygt 2000 per rum och natt. Jag är så glad att jag kollade vidare istället för att nöja mig. När vi var där när jag fyllde 50 gjorde jag samma sak. Bara dagar innan bytte vi hotell då också.

 

Idag har jag städat och packat som ju var planen. Väskan är sprängfylld. Jag ska försöka vara extremt noga med necessärerna så att jag inte packar ned för mycket. 

I morgon ska jag göra mina ögonbryn och fötter. Man promenerar fruktansvärt mycket där, och det kräver väl omhändertagna fötter. 

Jag minns två år med blåsor, och det får bara inte hända den här gången. Kom just på att jag har GLÖMT att packa strumpor (se vad bra det är att blogga!) och ska göra det genast, och tror att jag är förberedd med rätt skor. Och plåster!

Men först  i morgon ska jag ta ur stolarna som ligger i bilen och åka till återvinningen med kläder. Och sola, för det gjorde jag inte idag. 

Jag har inte sovit som jag trodde att jag skulle, alltså kanske jag kan lägga mig supertidigt. Det vore bra inför tisdag morgon, om jag inte vaknar mitt i natten nu förstås. 

Jag vet inte varför jag är så hispig den här gången. Kanske för att Jonathan och Linnea ska med. För att jag fyller år. För att det är få resor nu. Resfeber har jag alltid, fast inte i en vecka innan resan ...

Å andra sidan: Skjut mig den dagen jag blir blasé och suckar åt allt fint jag får vara med om. Resfebern tror jag är en del av glädjen över att få göra något fantastisk, och i det här fallet med min son. Det känns stort. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det var ingen dålig ”vinst”! Grattis till det!

Åsa Hellberg sa...

Tack, känns superbra!