Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 13 april 2022

Drar jag på det?

 Ja, det gör jag. Så här dags borde jag ha godkänt mig deklaration och skickat in den, men ickesanicke. Jag får vara glad att jag har printat ut det som är förinskrivet. Nu återstår bara resten. 

Egentligen är ju allt jobb gjort. Det som återstår att fylla i är smågrejer, som eventuellt avdrag för egna mil med bilen, typ. Allt annat ligger ju i mitt program, och räknas ut där.

Utom den där posten periodiseringsfond.

Den har jag kämpat med förut. Vid något tillfälle visste jag inte ens att den fanns (blev påmind av Skatteverket), vid ett annat (eller om det var två gånger) la jag in siffrorna på fel ställe (blev påmind av Skatteverket). Fonden, om jag har förstått det rätt, handlar om pengar som nu ska återföras till beskattning (jag är KASS på det här, jag vet, men det är ju därför jag har mitt program som räknar åt mig). I år ska jag beskattas på 224 460 kronor från den fonden. Det är ungefär 115 000 utöver det jag redan har betalat och ska betala i restskatt.  

JAJA, istället för att prata om det här kan jag ju börja jobba med det i programmet. Vi säger väl så.

Från och med i morgon har jag nio dagar, mer eller mindre på raken, där jag ska arbeta med mitt manus. Sedan är jag ledig i två veckor (dagens SAS-flight till New York ställdes in, by the way. Låt oss HOPPAS att det inte händer oss), där jag ska vara ledig och göra research lite huller om buller. Det är skönt att vara ledig några dagar innan resan och efter. 

Och när jag kommer hem har jag typ femtom arbetsdagar till, tror jag att jag räknade ut. Minnet är kort i Farsta. 

På påskafton ska jag på USA-fyllaiallapapper-middag hos Jonathan och Linnea. 

Och bara några dagar innan vi åker är jag bjuden på releasefest som jag har tackat ja till, men jag kommer inte att tordas gå. Jag vet inte hur jag tänkte där när jag sa ja. Det går ju smittor fortfarande och det vore väl själva fan om antigentestet dagen innan resan visade på covid nu när jag har klarat mig så länge. 

Då så. Om jag duschar och tvättar håret kanske deklarationslusten kommer. Eller så jobbar jag med manus idag istället, och deklarerar i morgon bitti? Så kan jag förstås göra. Det viktiga är att deklarationen är gjord innan jag åker. 

SMART, Åsa. Manus är så mycket roligare!


Inga kommentarer: