Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 9 april 2022

Om jag har fått

 pengar från Wordaudio, WAPI också kallat? Nej. 

Vad konstigt, har du inte? säger de när jag mejlar och frågar. 

Sedan ställer jag nya frågor som de väntar med att besvara. Förra året lyckades de skjuta fram utbetalningen typ 7 veckor på det där "detärpågång"-sättet. Nu har mitt avtal TACK OCH LOV GÅTT UT, detta är sista utbetalningen. Men det gör ju också att det inte finns några direkta anledningar att behandla mig schysst. 

Alla mina böcker är numera samlade hos Forum, och med Bokfabriken och Bookmark har det inte varit några som helst problem att avsluta samarbetet (TACK för det!)

Jag känner mig lurad, och det är min värsta känsla. Inget gör mig argare. Tror att det alltid har varit så faktiskt. Jag har haft vänner som har gått bakom ryggen på mig och dem pratar jag aldrig med igen. Jag har haft pojkvänner som har ljugit (alltså friska, inte missbrukare) och dem har jag också tappat all respekt för. 

JAJA. 



Just nu, 11.49, i Farsta 

Jag har inte kommit igång med jobbet än idag. Men ska strax. Först ska jag hänga upp tvätt och äta frukost. Min dag började med dusch och hårtvätt, sedan bäddade jag rent och slängde in lakan i tvättmaskinen. Tvätt håret är inget jag någonsin gläds åt, men det är väl som med träning: Det är så skönt efteråt! 

Sedan funderar jag på en backup-plan om SAS strular när vi ska åka till New York. Det vore ju supertrist om det ställs in, ska bokas om, strejkas eller annat som kan hända dagen innan avgång. 

Men då har jag bestämt att vi åker till London istället. Jag vill inte sitta på Arlanda på min 60-årsdag. Så mycket vet jag i alla fall. 

Hoppas att ni får en finfin helg!

Inga kommentarer: