Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 14 april 2022

På söndag ska jag till frissan.

 Min gamla vägrade gå till så länge hon inte var vaccinerad, men nu spelar det ju ingen roll. Och hon är bäst, så är det bara, alltså har jag bokat tid hos henne. 

Den här gången känns håret inte alls slitet (jag var hos frissan senast i slutet av januari), men däremot gör ju blekta slingor att det blir ett lyft och stadga, så jag ska ta topparna och göra slingor, det är allt.

Idag skrev Lena redaktör och jag en baksidestext till Inte utan min dotter, och sedan drog jag till Mio och köpte kuddar som PLÖTSLIGT var på halva priset mot när jag tittade på dem häromdagen. 


Fina, eller hur. Jag köpte 2 beiga och 2 benvita. 

De blir perfekta i Fjällbacka, i min kökssoffasäng. 

Det var mycket trafik men inte särskilt mycket folk på Mio, så jag traskade runt där och provsatt soffor och fåtöljer utan att behöva trängas. Jag ska inte köpa något där, men kul att kolla i alla fall. De har mycket fint men är kassa på bäddsoffor. 

I morgon måste jag ägna mig åt manus. Inte nödvändigtvis den sista delen på 20 sidor som återstår att redigera, jag tänker istället attackera alla mina småord som dyker upp alldeles för ofta.

Jag söker på orden och sedan tar jag bort eller byter ut dem. Det tar ett par-tre dagar i anspråk och det är väldigt skönt att ha gjort i den här omgången. Jag tänker att det vore väldans bra om det är klart när helgen är över. 

Typ så. 

Tjohej

Inga kommentarer: