Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 6 april 2022

Idag gick jobbet bra.

 20 sidor, precis som målet för dagen var. Mer än så behöver jag inte göra och då gör jag inte det heller. 

I eftermiddag ska jag byta däck men fram till dess tänker jag fortsätta skriva listor på vad som behövs i Fjällbacka (skurhink och dammsugare, till exempel) och kanske ta en liten tupplur faktiskt. Det gjorde jag igår och det var superskönt. 

Men jag ska också kolla hotell i New York. 

Med tre veckor kvar har nog inte priserna hunnit gå ned än, men jag vill i alla fall hålla koll. Just nu är de högre än de var när jag bokade, fast ju närmare avresa desto större sannolikhet att de går ned. 

Än så länge har vi en enda restaurang bokad, den 28e (dagen efter min födelsedag) och den ligger i Brooklyn. Det ska bli kul. Vi åker tunnelbana dit och tar en taxi hem. Det är en middag jag har sagt att jag ska bjuda på för att fira alla deras projekt och att Jonathan och Linnea fritt får bestämma vart vi ska gå.

Det passar perfekt att göra research downtown just den dagen eftersom jag har ställen att besöka där. Är man i New York gäller det att planera. 

Därifrån kvistar man över bron till Brooklyn och Williamsburg. Även om de bestämmer restaurang är det nog jag som får stå för planen. För just den här researchen vill jag att Jonathan hjälper mig att dokumentera. 



Restaurangen ligger vid den röda pricken. Bron vi måste över heter Williamsburg bridge. Brooklyn Bridge, som jag har gått över två gånger, är den gula till vänster.


Några musikaler har vi inte bestämt än. Linnea är inte lika intresserad som Jonathan och jag, och därför blir det nog färre sådana i år. Eventuellt går jag själv, vi får väl se vad som händer när vi (peppar peppar) är där. 

Frågan är var vi ska äta min födelsedagsmiddag. Det kanske jag också borde börja tänka på.

Fast först tupplur. Just nu kan jag inte tänka alls, känns det som.



Inga kommentarer: